Бјелица МВП сезоне у Евролиги!

Српски репрезентативац и члан Фенербахчеа Немања Бјелица је најкориснији играч Евролиге за сезону 2014/15! Признања су још добили Теодосић и Марјановић (прва петорка Евролиге), као и Богдановић за "звезду у успону".

Сјајни крилни играч иза себе има сезону каријере и један је од најзаслужнијих (ако не и најзаслужнији) за пласман Фенера на Фајнал-фору у Мадриду.

"Бјелица убица", како често воле да га зову српски љубитељи кошарке, има импресиван учинак ове сезоне и бројеве за дивљење – 11,9 поена, 8,9 скокова, 1,2 украдене лопте и 0,9 блокада по мечу, са просечним индексом корисности од 18,3!

"Желим да захвалим свима који су гласали за мене и изабрали ме за најкориснијег играча Евролиге и да захвалим мојој породици на подршци свих ових година", рекао је Бјелица непосредно након примања престижног признања.

"Ово је историјски моменат за мој тим Фенербахче. Желим да захвалим свима у клубу – тренерима, саиграчима и свима из организације који су ми помогли да дођем до овог трофеја. Заиста ми је велика част и много ми значи ово признање", рекао је Бјелица. 

Бјелица је каријеру започео у Суперфунду, да би потом отишао у Аустрију, у екипу Аркадија. Пуну кошаркашку афирмацију стиче за две сезоне у Црвеној звезди под вођством Светислава Пешића. Након тога следи селидба у Каху Лаборал и коначно турски Фенербахче Улкер.

Као члан најбоље петорке елитног такмичења признање је добио ове сезоне феноменални центар Црвене звезде Бобан Марјановић, а Богдан Богдановић је поново "звезда у успону". 

Титулу најбољег стрелца понео је Тејлор Рочести из екипе Нижњи Новгород, а легандарни Грк Тео Папалукас уручио је члану Олимпијакоса Брајану Данстону трофеј за најбољег дефанзивца Евролиге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи