Читај ми!

Партизан бољи од ФМП-а

Кошаркаши Партизана победили су у Железнику ФМП са 61:56 (20:13, 15:19, 17:13, 9:11), у трећем колу првенства Србије. Вујошевић и Гуровић задовољни игром и залагањем својих изабраника. Војводина убедљива против Константина.

Државни шампион забележио је тако трећу победу, док је ово ФМП-у био први пораз. Утакмица је одиграна пред полупразном халом у Железнику, а цена карте за меч била је 1.000 динара.

Партизан само у једном тернутку није водио, када је ФМП на почетку на кратко повео са 5:4, али је мучио тринаестоструког узастопног првака државе до последње четвртине, када су црно-бели стекли двоцифрену предност, 58:47.

ФМП је имао прилику у финишу да преокрене, направио је серију 9:1 у пришао на пет поена заостатка, али није имао снаге за преокрет.

Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Милутинов са 16 поена. Милан Мачван постигао је 14, а Драган Милосављевић 11 поена.

ФМП је предводио Филип Човић са 11, док је Марко Гудурић постигао девет.

Партизан у следећем колу игра против Металца, а ФМП против Црвене звезде.

Вујошевић: Екипа показала велику жељу за победом

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је задовољан победом над екипом ФМП-а, али и додао да се нада бољим партијама у наставку сезоне.

"ФМП Железник има добар састав, на располагању доста квалитетних играча. Веома су борбени и често играју са четири спољна играча. У односу на домаћина, тежа утакмица била је за нас јер је било нормално да добијемо овај дуел, али је он дошао у тешком тренутку после Јадранске лиге и паузе", рекао је Вујошевић на конференцији за медије после меча. Стратег црно-белих додао је да је екипа показала велику жељу да добије сусрет у Железнику.

"Игра није била лоша, није све црно-бело, има и других нијанси. Било је доста акција, а лепота кошарке нису само закуцавања и велики број поена. ФМП није екипа против које је лако играти", напоменуо је он. Вујошевић је истакао да не зна разлог због чега су трибине била полупразне.

"Време је било веома тешко, а можда је висока цена карте за овакву влажност ваздуха", рекао је Вујошевић, алудирајући да је цена улазнице за меч била 1.000 динара.

Тренер ФМП-а Милан Гуровић сматра да је његов тим могао да изненади Партизан.

"Честитам мојим момцима на солидној партији, изгарали су и мислим да смо могли да победимо. Ипак, када се промаши осам зицера против Партизана мале су шансе за тријумф. Задовољан сам игром у одбрани, али у нападу нисмо добро функционисали", оценио је Гуровић. Он је казао да неколико играча ФМП-а има психичку баријеру против Црвене звезде и Партизана.

"Не играју дресови, већ играчи. Уколико желе да направе нешто у каријери, појединци морају да играју са више самопоуздања", закључио је Гуровић.

Војводина убедљива против Константина

Кошаркаши Војводине победили су данас у Новом Саду нишки Константин са 85:66, у трећем колу српског првенства.

Војводина је забележила другу победу, док је Константину ово трећи пораз.
Најефикаснији у победничком тиму био је Јован Новак са 19 поена, до су најбољи код гостију били Страхиња Стојачић, Владимир Ђорђевић и Данило Тасић са по 11.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи