Читај ми!

Крис Пол решио "мајсторицу" са шампионима

Кошаркаши Клиперса из Лос Анђелеса пласирали су се у полуфинале Западне конференције НБА лиге пошто су у "мајсторици" савладали Сан Антонио са 111:109. У драматичној завршници победу донео шут Криса Пола секунд пре краја.

Укупним резултатом 4:3 у победама тим из Лос Анђелеса апсолутно је заслужио да се нађе међу четири најбоља тима на Западу, тим пре што је до полуфинала стигао преко актуелног шампиона НБА лиге.

Тачку на потпуну неизвесност у овој серији ставио је плејмејкер Клиперса Крис Пол који је секунд пре краја, из изузетно тешке позиције, погодио кош и донео неописиво славље у Стејплс центру.

Претходно, 8,8 секунди пре истека времена Тим Данкан је из слободних бацања донео изједњачење свом тиму - 109:109. Пол је тада кренуо ка кошу Сан Антонија и преко Данкана погоди тежак шут који је Клиперсима донео тек четврто полуфинале Конференције у клупској историји.

Пол је утакмицу завршио са 27 поена и шест асистенција, али, статистички гледано, Блејк Грифин је дао већи допринос пласману Клиперса у полуфинале од било ког саиграча. Други пут у овој серији Грифин је имао двоцифрен учинак у три категорије: 24 коша, 13 скокова и седам асистенција.

На супротној страни Данкан је са 27 поена и 11 ухваћених лопти оставио најјаци утисак, а солидну ролу имао је и француски репрезентативац Тони Паркер који је утакмицу завршио са 20 кошева, пет скокова и исто толико асистенција.

Клиперси ће у полуфиналу играти против Хјустона, а прва утакмица на програму је већ у ноћи између недеље и понедељка у Хјустону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи