Читај ми!

Човић задовољан: Стрпљив и напоран рад дао резултат

Након сушних и тешких година без трофеја, а са пуно проблема, кошаркашки клуб Црвена звезда је освојио регионалну АБА лигу, први пут у својој богатој историји. Председник клуба са Малог Калемегдана Небојша Човић, разумљиво, има разлога за задовољство. Живимо на простору где стрпљење није карактеристика, али смо стрпљивим и напорним радом заједно дошли до жељеног резултата, поручује први човек црвено-белих.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић са поносом истиче да је тријумфом у финалној серији АБА лиге остварен дугогодишњи циљ и стављена тачка на успешну сезону у регионалном такмичењу, у којој је Црвена звезда поставила високе снандарде. 

"Поставили смо пред нас одређене циљеве пре четири године. Свестан сам чињенице да живимо на простору где стрпљење није карактеристика, али смо стрпљивим и напорним радом заједно дошли до жељеног резултата. Сваке године смо ишли корак по корак, или степеницу по степеницу и подизали стандарде" рекао је Небојша Човић за клупски сајт.

Црвено-бели су поред пехара намењених победнику Купу Радивоја Кораћа придодали и шампионско прстење АБА лиге.

Свему овом треба додати да су момци Дејана Радоњића први пут у историји изборили учешће у Топ 16 фази Евролиге, да ће у елитном такмичењу Европе играти и следеће сезоне, а у игри је још један трофеј - титула шампиона Србије.

"Ове године смо остварили циљеве које смо поставили пред почетак сезоне, а то је одбрана трофеја у купу Радивоја Кораћа, пласман у Евролигу и освајање трофеја АБА лиге. Али, не смемо се задовољити овим успесима, морамо се припремити за предстојеће изазове. Очекује нас једно кратко славље и задовољство. Ово није успех појединаца, већ представља заједнички успех свих нас у клубу, јер је Звезда изнад свих", рекао је Човић и додао:

"Настављамо такмичење у српској лиги, где смо такође поставили висок циљ, а то је освајање првог места и сматрам да је то сасвим реално. Сваки напоран рад и мукотрпан труд се кад-тад исплати. Искористио бих ову прилику да се извиним свима онима који нису веровали у нас. После свега што смо прошли открио сам својеврсну формулу, можда и разлог због чега Црвена звезда и није имала неке успехе у претходном периоду. Једноставно, нисмо успевали да победимо неверне звездаше. Овај пут смо успели у томе" прокоментарисао је Човић уз осмех.

"Мој утисак после финалне серије је изванредан и желео бих да честитам екипи Цедевите на одличној организацији утакмица. Сматрам да су ово стварно два господска клуба, који ће на најбољи могући начин представљати регион у најелитнијем европском такмичењу следеће сезоне. Мислим да је одрађен добар посао, да смо у финалној серији приказали квалитет и заслужено освојили шампионски прстен", поручио је Човић.

Први човек новог шампиона регионалног кошаркашког такмичења се кратко осврнуо и на суђење у финалу.

"Једино сто бих желео да напоменем, мада можда и није прави тренутак за то, али ваља то јасно рећи, кошаркашке утакмице се не играју због судија. На трећој утакмици Цедевита је заслужено славила, али уз константне провокације судије Болтаузера, који се поставља изнад свих. Сматрам да тај човек и они који га делегирају, треба да размисле о томе.Такво понашање иритира играче, тренере, чланове управе и угрожава само постојање регионалне лиге. Тај човек вероватно има неко друго занимање, и сматрам да би требао да се бави тиме", рекао је он и наставио:

"Ми ћемо заједнички наставити да радимо на пројектима очувања идеје регионалне лиге. Али, регионалне лиге која представља један потпуно нови концепт. То нам је наравно жеља и позабавићемо се тиме у данима који следе. Окрећемо се сада домаћој лиги. У уторак нас очекује утакмица са екипом Тамиша и сву своју енергију усмеравамо у том правцу", закључио је Човић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи