Читај ми!

Чикаго у полуфиналу, Клиперсима и Спарсима "мајсторица"

Кошаркаши Чикаго Булса пласирали су се у полуфинале плеј офа Источне конференције НБА лиге пошто су у четвртфиналној серији савладали Милвоки са 4:2. Клиперси су јутрос, као гости, савладали актуелног првака са 102:96 и дошли до 3:3, па ће о путнику у полуфинале плеј офа одлучивати "мајсторица".

Пласман међу четири најбоља тима на Истоку Булси су остварили јутрошњим тријумфом у Милвокију 120:66, што је најубедљивија победа тима из Чикага у клупској историји, у утакмицама плеј офа.

У исто време победа Чикага са 54 коша разлике за четири поена је слабија од рекорда плеј офа НБА лиге који је у власништву Минесоте још од 19. марта 1956. године када је тај тим савладао Сент Луис са 133:75!

Поред чињенице да је Милвоки доживео најтежи пораз од када клуб постоји, један од куриозитета са ове утакмице је и тај да ниједан играч Милвокија није имао двоцифрен кошгетерски учинак. Најефикаснији био је Заза Пачулиа са осам поена!

На супротној страни најефикаснији били су Мајк Данливи са 20 и Шпанац Пау Гасол са 19 кошева.

Противник Чикагу у полуфиналу плеј офа Источне конференције биће Кливленд.

На Западу, сага у дуелима Сан Антонија и Клиперса из Лос Анђелеса је настављена. Клиперси су јутрос, као гости, савладали актуелног првака са 102:96 па ће о путнику у полуфинале плеј офа одлучивати "мајсторица".

До одлучујућег меча, који се играти у Стејплс центру у ноћи између суботе и недеље, Клиперсе су предводили Блејк Грифин, Џеј Џеј Ридик и Крис Пол.

Први је, уз 24 поена, имао и 12 скокова, док су Ридик и Пол утакмицу завршили са по 19 кошева.

У пораженом Сан Антонију истакао се Италијан Марко Белинели са 23 поена, од чега седам "тројки".

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Милвоки - Чикаго 66:120 (2:4 у серији, Чикаго у полуфиналу)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Сан Антонио - Л.А. Клиперс 96:102 (3:3)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи