Читај ми!

Жалгирис добио ПАО и оставио Звезду у игри!

Кошаркаши Жалгириса остварили су четврту победу у топ 16 фази Евролиге, пошто су у мечу десетог кола на свом терену савладали грчки Панатинаикос са 76:70 (17:13, 22:15, 16:27, 21:15). Литвански тим је овом победом оставио београдску Црвену звезду у игри за пласман у плеј-оф.

Литвански "зелени" били су знатно бољи ривал у првом делу утакмице, коју су добили са 11 кошева разлике, али су атински "зелени" одлично одиграли трећи период, па се у последњу деоницу ушло са нарешеним резултатом – 55:55.

У последњој четвртини домаћи су се ипак прибрали и вратили предност на своју страну, да би је очували у неизвесној пенал завршници.

Најефикасанији је био Чери са 18 поена, а поред њега двоцифрени су били још Јанкунас са 14, Андерсон са 13 и Милакнис са 12.

На другој страни су се издвојили Папас са 21 поеном, Јанковић са 11 и Батиста са 10 поена.

Овакав исход утакмице у Виљнусу орасположио је навијаче Црвене звезде, која би свим победама до краја топ 16 фазе уз поклапање других резултата ипак могла до плеј-офа Евролиге!

Црвено-белима су преостала четири меча: против Барселоне и Панатинакоса у Београду и Жалгириса и Албе у гостима.

Главни услов је да ПАО доживи макар још један пораз у преостала три меча, пред долазак у Београд у задњем колу.

Теорија је и даље на страни Звезде.

Резултати 10. кола топ 16 фазе:

Група Е

Галатасарај–Црвена звезда 68:91
Барселона–Макаби 89:71
Реал Мадрид–Алба 93:62
Жалгирис–Панатинаикос 74:70

Табела: Реал* 9/1, Барселона 7/3, Макаби 6/4, Панатинаикос 5/5, Алба 4/6, Жалгирис 4/6, Црвена звезда 3/7, Галатасарај 2/8.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи