Читај ми!

Велика победа Црвене звезде!

Црвена звезда - Уникс 63:52. Сјајном одбраном, Црвена звезда савладала Уникс у првом полуфиналном мечу Еврокупа. "Делије" нису обориле рекорд, али су навијањем носили своје миљенике до изузетно важне победе. Блажич са 15 и Катић са 14 поена, најзаслужнији за победу Звезде. Реванш за седам дана у Казању.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду руски Уникс са 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4), у првој полуфиналној утакмици Еврокупа и стекли лепу предност пред реванш у Казању.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Јака Блажич са 15 поена, Рашко Катић постигао је 14, Чарслс Џенкинс додао је 10 поена, колико је убацио и Тадија Драгићевић, али је имао и 11 скокова.

У екипи Уникса Ендрју Гаудлок био је најефикаснији са 18 поена и он је једини играч у руском тиму који је постигао двоцифрени број поена.

Црвена звезда забележила је још једну велику победу у Еврокупу, па са 11 поена преднсти очекује реванш у Казању, 9. априла.

Црвено-бели су до победе стигли највише захваљујући сјајној одбрани у другом полувремену, а довољно је рећи да је руска екипа у Последњој четвртини убацила само четири поена.

"Делије" нису помериле рекорд Арене, али је више од 22.500 навијача могло да ужива у изузетној кошаркашкој представи и победи вољеног клуба

У другом полуфиналу играју Валенсија и Нижњи Новгород, а шпански тим у уторак је у првом мечу победио са 84:75.

Овако је протекао спектакл у Арени:

21.05 - Гаудлок погађа тројку, улазимо у последња два минута меча. Нови промашаји на обе стране. Катић сигуран са "пенала", на другој страни Еидсон постиже један поен. Нема поена до краја меча, велика победа Црвене звезде - 63:52!

21.02 - Неколико хаотичних напада на обе стран, Звезда чува предност. Катић прекида серију промашаја, Кајмакоглу промашује шут за три поена. Уникс у последњој четвртини не може ништа да погоди, пре свега због сјајне одбране црвено-белих. Блажич погађа једно бацање - 61:48.

20.50 - Тадија Драгићевић последњу деоницу отвара тројком, а Катић наставља са добром игром. Џенкинс погађа тројку и диже Арену на ноге. Звезда има "плус десет" - 58:48.

20.45 - Еидсон наставља серију Уникса, Џенкинс узвраћа ударац. Сумњив фаул Рашка Катића, Еидсон сигуран са линије слободних бацања. Џенкинс прави кораке, Уникс не користи свој напад, после три четвртине Звезда води - 50:48.

20.38 - Поени Катића за најубедљивију предност Звезде. Центар црвено-белих ушао је у серију, Меки прекида серију Звезде тројком. Нови поени Мекија, Радоњић тражи тајм-аут - 48:44.

20.36 - У Комбанк арени вечерас је присутно 22.736 навијача.

20.31 - Нелсон доноси нову предност црвено-белима, Веременко са линије "бацања" доноси још једно изједначење. Погађа Рашко Катић, а онда и Тадија Драгићевић постиже тројку, Звезда има "плус пет" - 44:39.

20.27 - Почело друго полувреме у Арени. Блажич наставља где је стао у првом полувремену, али и Гаудлок је расположен. Звезда без решења у нападу, Веременко доноси ново изједначење - 37:37.

20.20 - На полувремену, освајачима Купа победника Купова из 1974. уручени су дресови и реплика пехара.

Полувреме: Прилично изједначен меч у Арени. Звезда има предност у скоковима (22:14), а Уникс шуту за три поена (2/7). Очекује нас "паклен" наставак. Гаудлок је постигао 13 поена, на другој страни Блажич има 12.

20.07 - Велики број слободних бацања у финишу првог полувремена, резултат је у егалу. Веременко држи Уникс у вођству, Блажич погађа уз контакт. Звездин Словенац игра одлично, тројком доноси предност црвено-белима - 35:33. То је, испоставило се, резултат после првих 20 минута игре.

20.02 - Нелсон погађа једно бацање, Соколов доноси изједначење Униксу. Нелсон сада два пута сигуран са "пенала", Кајмакоглу погађа тројку. Гаудлок са линије за слободна бацања постиже и свој 13. поен - 28:31.

19.56 - Звезда одлична у одбрани и у офанзивном скоку, Драгићевић постиже нове поене. Нелсон користи снагу у односу на Гаудлока, погађа уз фаул Американца. Гудлок на другој страни узвраћа тројком. Нови поени најбољег стрелца Уникса, тајм-аут за Радоњића - 25:24.

19.50 - Демаркус Нелсон отвара другу четвртину својим првим поенима на мечу, а онда и Катић враћа предност у корист Звезде. Уникс пости у нападу, Џенкинс користи блок Катића - 21:18.

19.44 - Добар почетак меча за Уникс, који се није уплашио атмосфере у Арени. Чак Еидсон и Јан Вујукас настављају серију руске екипе. Џенкинс погађа уз фаул, Уникс не користи последњи напад у првој четвртини, али води - 15:18.

19.36 - Погађа Кајмакоглу, закуцава Марјановић. Гаудлок наставља своју серију, али у стопу га прати Блажич. Зизис сигуран са "бацања", а после промашаја Блажича Вујукас доноси најубедљивије вођство Униксу - 9:12.

19.30 - Почео меч у Арени, прве поене постиже руски тим, изједначење доноси Блажич. Гаудлок постиже и четврти поен, узвраћа поново Блажич. Марјановић погађа једно слободно бацање и доноси прву предност црвено-белима - 5:4.

18.30 - Црвена звезда ће вечерас имати велико подршку навијача, а право из Мајамија стигао је и Новак Ђоковић.

18.15 - Нешто више од сат времена остало је до почетка меча, Арена већ поприлично испуњена.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару