Читај ми!

"Вечити" под истим кровом

Деценијски проблем кошаркаша Партизана и Црвене звезде - недостатак тренажне дворане која би знатно умањила трошкове оба клуба - решаваће се средином лета. Министарство омладине и спорта је спремно да финансира пројекат, а Привремени орган Београда је усвојио одлуку о додељивању парцеле и инфраструктуре.

Вечити ривали, у исто време, у дворани за тренинг. Делиће их монтажна мрежа или зид, стотинак метара од Пионира. У ситуацији када је сваки динар битан и када се за тренинг, годишње, издваја 300.000 евра, то је право решење, поручују управе оба клуба. У Партизану верују да ће највећу корист имати млађе селекције.

"У том случају ћемо имати наш дом, познато је да поред Пионира користимо халу Спортова, и још неколико школских сала", рекао је спортски директор КК "Партизан НИС" Млађан Шилобад.

Зарад бољитка наше клупске кошарке компромис с Партизаном је неопходан, кажу у Црвеној звезди.

"Поново смо изашли Партизану у сусрет. Прво ће се правити Партизанов део а потом ће Звезда добити свој део и то је најбитније", Александар Јокић члан председништва КК "Црвена звезда Телеком".

Простор за изградњу дворане је резултат договора Привремене управе Града и техничке Владе Србије. Земљиште обезбеђује Град, а средства Министарство омладине и спорта.

"Ово је велики пројекат, који је од суштинске важности за Црвену звезду и Партизан. Успели смо да усагласимо ставове с Републиком, што је у прошлости био велики проблем. Град је набавио потребне дозволе и преостаје да се заврши процес јавне набавке за извођаче радова. То ће спровести Министарство омладине и спорта", рекао је Славко Гак, градски секретар за спорт.

Договор о изградњи дворане постојао је још пре три године. Зашто је папир био у фиоци, и даље је дилема у оба табора. Ипак, и једни и други се надају да је ово почетак бржег решавања нагомиланих проблема у српском спорту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару