Тринкијери: Морамо да будемо паметни

Андреа Тринкијери, тренер Уникса, истиче да је јако важно да његов тим контролише темпо игре у Београдској КОМБАНК арени. Италијански стручњак је истакао да је Звезда веома јак тим са неколико одличних кошаркаша.

Тренер кошаркаша Уникса Андреа Тринкијери рекао је да његов тим мора да одигра паметно предстојећи први меч полуфинала Еврокупа против Црвене звезде у распродатој КОМБАНК арени.

"Остала су само четири тима и екипа против које играмо је веома јака. Звезда има неколико одличних кошаркаша и добро ћемо се припремити за утакмицу. Веома је важно да утакмице на гостовању одиграте паметно, будете концентрисани на меч и контролу темпа", рекао је Тринкијери за сајт Еврокупа.

Звезда је прошле сезоне играла два пута против Уникса у осмини финала Еврокупа, руски тим је славио у Казању са 78:59, док су црвено-бели славили у Пиониру резултатом 81:73.

"Очекује нас тежак меч на гостовању, јер српски тим обично има одличну подршку на свом терену. Црвена звезда је озбиљан противник, који код куће игра много боље него на страни. Искористићемо прошлогодишње искуство да пружимо најбољу партију", рекао је крилни центар Владимир Веременко.

Уникс из Казања важи за првог фаворит за освајање Еврокупа. Ове сезоне су забележили само два пораза у свим такмичењима и то у утакмицама које нису имале резултатски значај, против Остендеа у Еврокупу (78:75) и Калева у Талину (60:57) у регионалној ВТБ лиги.

Окосницу екипе чине амерички и грчки кошаркаши, које предводи тамнопути Ендрју Гаудлок, који ове сезоне просечно постиже 19,2 поена по мечу, а важне карике у тиму су Констас Кајмакоглу, Никос Зизис и Јан Вујукас.

Први меч полуфинала Еврокупа између Црвене звезде и Уникса игра се у среду од 19.30 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару