Партизан - од очаја до сјаја и назад!

Партизан НИС поражен је у Стожицама од љубљанске Олимпије (66:59) у једном од својих најслабијих мечева у текућој сезони. Црно-бели губили са 19 поена разлике, да би у самом финишу спустили на "минус четири". Међутим, онда су опет почели да "брљају".

Кошаркаши Партизана изгубили су у Љубљани од Олимпије са 66:59 (21:9, 21:16, 14:14, 10:20) у 23. колу Јадранске лиге.

Партизан сада има скор од 15 победа и осам пораза, чиме је отежао себи посао када је реч о пласману на фајнал-фор.

Црно-бели су у првих 30 минута данашњег меча одиграли можда и најлошије ове сезоне (изузимајући евролигашки меч са ЦСКА у Москви), па је Олимпија све време имала двоцифрену предност.

Изабраници Душка Вујошевића су тек у последњих пет минута заиграли много боље, да би серијом 13:0 смањили заостатак на само четири поена. Нажалост, при резултату 61:57 нису успели да реализују три везана напада.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Богдан Богдановић са 19 поена, Александар Павловић је убацио 11, док је Таренс Кинси постигао 10 поена.

У победничкој екипи бољи од осталих био је Деивидас Галијус са 20 поена.

Партизан је веома лоше почео меч, док је, с друге стране, Олимпија била поприлично сигурна у нападу. На крају првих десет минута меча домаћа екипа је стекла чак 12 поена предности (21:9).

На почетку друге деонице Партизан је заиграо мало боље и после поена Павловића и Кинсија успео да смањи предност Љубљанчана на осам поена.

Када је изгледало да ће актуелни шампион Јадранске лиге ухватити прикључак, уследиле су две техничке грешке.

Прво је Небојша Јоксимовић погодио кош уз фаул Дејана Муслија, који је протествовао код судија због чега је зарадио техничку грешку.

Потом је тренер црно-белих ушао на терен, до центра игралишта, па је и он добио техничку.
Те грешке Партизана домаћа екипа је максимално искористила и од осам поена предности за мање од минута стигла до плус 17.

До краја првог полувремена и у трећој деоници Олимпија је без већих проблема одржавала предност, а у једном моменту стигла и до 19 поена предности.

Пет минута пре краја меча, када се чинило да је све решено, Партизан је почео да игра много, много боље. Серију је својом трећом тројком на утакмици започео Богдановић, наставили су је Павловић, Гагић и Кинси.

После 13 везаних поена Партизан је стигао на само "минус" четири - а онда се ту и зауставио. Павловић и Ловерњ су промашили зицере, а све се завршило грешком у корацима Кинсија.

Само да судије не "кроје" фајнал-фор

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да су његови играчи имали лош приступ на утакмици против Олимпије и да је клуб из Љубљане заслужено победио.

"Заслужена победа Олимпије, која је доминирала почетком утакмице и првим полувременом. Лош приступ играча је био утакмици, и у смислу извршења тактичких задатака и у смислу ангажованости, а поготову овако значајној као што је била ова", рекао је Вујошевић после меча.

Вујошевић је истакао и да, мада није основни узрок пораза, мора да се обрати пажња и на суђење.

"Плашим се да судије у Јадранској лиги, како се повећава улог и ближи крај такмичења, не представљају делегиране интересе земље из које долазе. Сви знају да су фајнал-фор обезбедили Црвена зведа и Цедевита, а за њега се још боре Цибона, Будућност и Партизан", рекао је Вујошевић.

"Можда су то у питању чисте обичне људске грешке, поготову у моментима када се разлика на страни Олимпије правила, међутим не бих волео да је било чија политика да се, на пример, на фајнал-фору, нађу два клуба из Србије који иду директно један на другог у полуфиналу, и да се на тај начин подели на више земаља учешће у Евролиги следеће године", додао је он.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару