Читај ми!

Вујошевић: Криви су Човић и Весић!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић изјавио је да се економска ситуација у клубу погоршава из дана у дан и додао да су чланови Привременог већа Београда Небојша Човић и Горан Весић директно одговорни за то што црно-бели нису добили обећани новац.

"Морам да кажем да се економска ситуација погорашава из дана у дан и да је поново више него критично. Обећања која су нам дата омогућавала су да се преживи, да се једна институција значајна на европском нивоу не угаси", рекао је Вујошевић новинарима у Београдској арени.

Он је објаснио да је Управа града 2010. године донела Правилник којим су успостављени критеријуми о награђивању спортских клубова, као и да ће се сваке године прецизирати о коликој суми је реч.

"И ове године је донета одлуке и по томе за учешће у Евролиги Партизан и Црвена звезда примили су по четири милиона динара, а за учешће у следећој фази је предвиђено 10 милиона. Ради се о мање од 100.000 евра... Онда је било предлога да се усвоји нови правилник, да се цифра смањи на два милиона динара. То заиста није у реду", казао је Вујошевић.

На новинарско питање ко је крив за то, Вујошевић је именовао чланове Привременог већа Београда Небојшу Човића и Горана Весића.

"Најдиректније Човић и Весић. Не знам ко је још ту, не знам колико су они аутохтони...", рекао је Вујошевић и додао да појединци тврде да документ о финансирању клубова не постоји. "Нисам против тога да се Црвена звезда не спаси, али сам против тога да се Партизан уништва, томе се супротстављам и супротстављаћу се", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана истакао је да овакав ривалитет између Партизана и Црвене звезде није добар за државу. "И раније је било тензија, али је то више било зезање, није било питање живота и смрти. Овакав начин финансирања где државна предузећа, Гаспром, на осниву Шкудрићеве интеревенције, финансирају Звезду... Однос је 15:1 по примању од државе...", рекао је он.

"Немојте да ме држите за ово 15:1, али је близу тога и то води ка томе да се Партизан угаси. Говорим као неко упозорење, држава ће нездрави ривалитет да сведе на нормалну тензију правилном расподелом, да не буде однос 15:1... Нек буде 3:1, нек и то буде правилна расподела. Као што кажу Италијани, кад имаш ветар контра себе, па још пишаш, дупла је штета, исквасиш се", навео је он.

Вујошевић је додао и да политику треба елиминисати из спорта и да се тада са трибина неће прозивати политичари. Вујошевић, који је и председник Спортског друштва Партизан, рекао је и да су и остали клубови у проблему, наводећи као пример ватерполо и фудбалски клуб. "Осећам огроман притисак, имам две функције, тешко је, размислићу добро шта да радим", рекао је он.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару