Читај ми!

Звезда на "плус шест" пред реванш у Литванији!

Црвена звезда - Лијетувос 88:82. Црвено-бели, после велике борбе, носе у Литванију шест поена предности из првог меча. Лијетувос се показао као незгодан ривал, Марјановић најефикаснији са 21 поеном.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду Лијетувос Ритас са 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 16:22) у првој утакмици осмине финала Еврокупа.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Бобан Марјановић са 21 поеном, док је Тадија Драгићевић додао 16, уз пет скокова. Лијетувос је предводио Реналдас Сеибутис са 17, док је Мартинас Гецевичијус убацио 14 поена.

Велика борба виђена је током целог тока меча. У првом полувремену екипе су се често мењале у вођству, да би тројком Лазића у последњим тренуцима прве половине меча Црвена звезда отишла на предах са четири поена разлике (45:41).

У друго полувреме Звезда је ушла врло енергично и врло брзо стекла двоцифрену предност. Ипак, Лијетувос је по ко зна који пут показао да је незгодна екипа и није пала под притисак атмосфере пуног Пионира.

Сеибутис се разиграо у другом полувремену, па је у неким тренуцима и сам држао своју екипу у животу. Марјановић је на другој страни био скоро незаустављив, пошто је литванска играла без "петице".

Још једном је Звезда захваљујући тројкама стигла до двоцифрене предности, али још једном су Литванци узвратили ударац. На крају, црвено-бели су меч завршили са шест поена предности, пред реванш у Вилњусу.

Меч у хали Пионир пратило је 7.000 гледалаца.

Реванш меч осмине финала играће се 12. марта од 18.30 у Вилњусу.

Овако је протекао меч у Пиониру: 

21.11 - Ушли смо у последњи минут меча. Таутвидас промашује оба бацања, али после офанзивног скока за два погађа незаустављиви Сеибутис. Марјановић погађа један пенал. Погодио је Кук, али и Нелсон у последњим тренуцима меча - 88:82.

21.05 - Марјановић погађа једно бацање, Сеибутис поново прецизан. Тадија одржава предност црвено-белих. Два неуспешна напада са обе стране, а онда Сонгаила прави фаул у нападу, пети на мечу. Нелсон једном прецизан са линије бацања, офанзивни скок за Бобија, који погађа уз фаул - 85:78.

21.00 - Гецевичијус погађа у последњој секунди нападаали Тадија погађа нову тројку. Сеибутис погађа за два, а онда и Кук за три. Разиграо се Сеибутис, погађа поред Марјановића - 79:76.

20.52 - Последња деоница почиње поготком Џенкинса, на другој страни закуцава Паласиос. Тројком Кука, Лијетувос поново прети. Марјановић погађа после офанзивног скока, али закуцава и Сеибутис. Марјановић прецизан са линије слободних бацања - 76:67. 

20.43 - Звезда везује две тројке, Драгићевића и Џенкинса, па опет долази до значајније предности. Кук са линије слободних бацања прекида серију Звезде. Ипак, Драгићевић погађа нову тројку, али Катић прави фаул у последњој секунди четвртине. Паласиос једном прецизан, у последњу четвртину се улази резултатом - 70:60.

20.38 - Драгићевић погађа једно бацање. Са друге стране два бацања погађа Јеловац. Нелсон је прецизан у последњој секунди напада, узвраћа Сеибутис. Серија слободних бацања на обе стране - 59:57.

20.33 - Неспотску личну грешку прави Нелсон, Гедиминас погађа оба бацања. У контри погађа Јеловац, тајм-аут за Радоњића. Закуцава Марјановић, узвраћа Паласиос. Гецевичијус погађа тројку, а онда, после изгубљене лопте црвено-белих, прецизан је Сеибутис уз фаул - 54:52. 

20.26 - Почело је друго полувреме. После низа неуспешних напада на обе стране, прве поене у наставку постиже Нелсон. Лазић погађа нову тројку, Звезда је у серији од 10:0. Паласиос прави кораке, Тадија погађа на другој страни - 52:41.

20.08 - Тејић са линије слободних бацања доноси нову предност Звезди. После неуспешног напада Лијетувоса, Бранко Лазић у последњим тренуцима првог полувремена постиже тројку. На велики одмор се одлази са предношћу Звезде од 45:41.

20.02 - Гецевичијус погађа нову тројку, Лијетувос поново води. Сада Нелсон погађа уз фаул, предност за црвено-беле. Бабраускас узвраћа тројком, али за три погађа и Нелсон. Катић промашује закуцавање, у контри поентира Сонгаила - 40:41.

19.59 - Тејић погађа, Звезда поново води после дужег времена. Симоновић игра одличну одбрану, закуцава у контри, тајм-аут сада тражи Аца Петровић. Сонгаила закуцава у контранападу - 32:31.

19.50 - Другу четвртину тројком отвара Марко Симоновић. После неколико промашених напада са обе стране, Сеибутис погађа у контри. Тајм-аут за Дејана Радоњића. Катић поново успешан испод коша - 28:29.

19.44 - Марјановић постиже и десети поен, уз фаул. Боби је прецизан, Литванци погађају два бацања, а онда се у листу стрелаца уписује и Рашко Катић. Јеловац погађа два слободна бацања и поставља коначан резултат прве четвртине - 23:27.

19.41 - Поново је Марјановић прецизан, али нову тројку постиже Гецевичијус. Драгићевић погађа под кошем гостију, нова тројка за Гецевичијуса. Погађа Блажич, али и Сонгаила - 18:23.

19.37 - Звезда не дозвољава гостима да дође до предности, Марјановић је сигуран под кошем Лијетувоса. Узвраћа Паласиос. Поново су Паласиос и Марјановић у првом плану. Прву тројку на мечу постиже Омар Кук - 12:15.

19.30 - Почео меч у Пиониру, прве поене постиже Тејић. Ипак, Паласиос, а онда и Сонгаила доносе предност Литванцима. Марјановић доноси ново изтједначење. Закуцавање Блажича, али и Паласиоса, поново је нерешено - 6:6.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару