Читај ми!

Радоњић: Концентрација и навијачи руше Ритас

Пред први меч осмине финала Еврокупа са Лијетувос Ритасом, тренер црвено-белих кошаркаша Дејан Радоњић рекао је да уз подршку публике његови момци морају да дају свој максимум и остваре резултат који ће задржати шансе за пласман у наредну рунду. Петровић: Само да преживимо Пионир.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да сви његови кошаркаши морају да буду максимално концентрисани како би елиминисали Лијетувос Ритас у осмини финала Еврокупа.

"Очекују нас два неизвесна и битна дуела против Ритаса, који је већ освајао Еврокуп. Сви морају да буду максимално концентрисани како бисмо дошли до повољног резултата", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће сутра у 19.30 у хали Пионир дочекати Лијетувос Ритас у првом сусрету осмине финала.

Како је рекао Радоњић, крилни кошаркаш Црвене звезде Иван Раденовић због повреде неће играти у сутрашњој утакмици, док је наступ Тадије Драгићевића неизвестан, али да ипак постоји могућност да се нађе на паректу.

Црвена звезда и Ритас већ су се састајали ове сезоне у првој фази Евролиге, а београдски клуб је победио у обе утакмице.

"Претходна два сусрета која смо одиграли у Евролиги, свакако нису репер за предстојеће дуеле. Ритас је добра екипа, у одличној форми, резултатском налету", казао је Радоњић.

Тренер црвено-белих је навео да је фокус на победи, а не на кош-разлици.

"Фокус је ипак на победи, не размишља се толико о кош-разлици. Ритас вероватно има бољу позицију јер се реванш игра у Литванији, али они ће у првом сусрету морати да дају 100 одсто својих могућности како би дошли до што бољег резултата", навео је Радоњић.

Реванш између Звезде и Ритаса играће се 12. марта у Вилњусу.

Звезда је апеловала да навијање буде фер и спортско, без убацивања предмета на терен, јер је клуб због сличних испада већ кажњаван ове сезоне.

Петровић: Звезда нас је свесно изабрала

Тренер кошаркаша Лијетувос Ритаса Александар Петровић рекао је да је Црвена звезда свесно изабрала његов тим за противника у осмини финала Еврокупа због две победе ове сезоне у елитном клупском такмичењу.

Звезда је у последњем колу друге фазе Еврокупа изгубила у Београду од Нижњег Новгорода са 78:74 и пропустила шансу да такмичење заврши на првом месту у Групи Л, које би јој у нокаут фази донело турски Бешикташ за противника.

"Победили су нас два пута у Евролиги. Надиграли су нас у Вилњусу. Мислим да нас је Звезда изабрала и осећају самопоуздање када играју са нама. Морамо да пронађемо начин да преживимо 40 минута у Београду и онда ће све зависити од реванша у Вилњусу", рекао је Петровић за сајт Еврокупа.

Изабраници Дејана Радоњића ове сезоне су два пута савладали Лијтувос Ритас - у Пиониру са 88:77, док је у Вилњусу било 99:75.

"Победили су нас у првом мечу, док нам други није ништа значио. Имамо новог тренера, опоравио сам се од повреде и сада смо тотално други тим", рекао је плајмејкер гостију Омар Кук.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару