Олександар Липовиј нови Звездин играч!

Дуго чекано појачање је коначно стигло на Мали Калемегдан, и његово име је Олександар Липовиј. Украјински репрезентативац, који успешно може да покрије све три спољне позиције, потписао је уговор са лидером АБА лиге до краја сезоне.

Украјински кошаркаш Олександар Липовиј потписао је уговор са Црвеном звездом. Како је саопштено из београдског клуба, Липовиј (23) је са Звездом потписао уговор до краја сезоне.

"Реч је о младом и веома талентованом играчу који ће нам и те како користити у смањеној ротацији на спољним позицијама. Липовиј је поливалентан играч који успешно може да покрива све три спољне позиције", рекао је директор црвено-белих Давор Ристовић.

Он је додао да је то што је Липовиј и репрезентативац Украјине још један доказ његовог квалитета, као и да је Црвену звезду изабрао јер сматра да је то права средина за њега, јер у њој може још више да напредује.

Липовиј је претходне три године бранио боје Доњецка, а у украјинском шампионату је на 14 утакмица у просеку бележио 7,3 поена, 2,3 скока и 1,4 освојене лопте за 18,9 минута на паркету.
Украјински бек је у ВТБ лиги за 11,3 минута у просеку, на укупно 13 утакмица, имао просечан учинак од 5,3 поена и 1,3 скока.

На минулом Европском првенству у Словенији, где је Украјина освајањем шестог места представљала пријатно изненађење, Липовиј је имао учинак од 5,2 поена и нешто више од два скока по мечу.

Липовиј: Срећан сам због доласка у Црвену звезду

Ново појачање кошаркаша Црвене звезде, Украјинац Александар Липовиј, рекао је да је срећан што ће у наставку сезоне носити црвено-бели дрес и да се нада да ће се брзо уклопити у тим.

"Срећан сам што сам у Београду и што ћу носити дрес Црвене звезде за коју сам чуо да је клуб са веома богатом традицијом. Добро познајем неколико играча. Са Демаркусом Нелсоном и Иваном Раденовићем играо сам у Доњецку, а познајем и Бобана Марјановића. Сигуран сам да ћу уживати овде, а надам се да ћу се што пре уклопити у тим", рекао је Липовиј.

Талентовани 22-годишњи Украјинац у Звезду је дошао из Доњецка за који је играо претходне три године на бековској позицији. Он ће тренирати са екипом, а у уторак ће обавити неопходне лекарске прегледе.

"Све се десило брзо, нисам имао времена ни да се чујем са Раденовићем и Нелсоном. Знам да Звезда има веома добар тим, да је освојила национални Куп и да игра у осмини финала, Еврокупа што су сјајни резултати. Знам да су навијачи фантастични, у то сам се лично уверио јер сам видео много слика и видео клипова на интеренету. Биће ми велико задовољство да играм пред навијачима који феноменално подржавају овај тим", закључио је Липовиј.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару