Незадрживи Мајами, Лејкерси наставили суноврат

У НБА лиги одиграно је седам утакмица. Победе су забележили Оклахома, Шарлот и Мајами, док су Лејкерси још једном поражени у Лос Анђелесу. Вашингтону није помогла ни одлична партија Бредлија Била и поражени су од Мемфиса са 92:89, а Чикаго је савладао Атланту са 100:85.

Мајами је савладао Финикс на гостовању са 103:97.Мајамију је то осма узастопна победа против Финикса, а шеста, такође у низу, у Аризони.

Џејмс и Бош постигли су комбиновано 58 од укупно 103 поена Мајамија. Џејмс 37, а Бош 21, при чему су погодили 20 шутева из 31 покушаја. Сви остали играчи Мајамија заједно су убацили 45 кошева, погодивши само 16 пута из 43 покушаја. Џејмс (9) и Бош (8) су заједно имали и 17 скокова, а цео тим 41.

На супротној страни бољи од осталих били су словеначки репрезентативац Горан Драгић и Џерард Грин. Грин је убацио 26 кошева, док је Драгић утакмицу завршио са 15 поена, девет асистенција и четири украдене лопте.

Тренутни скор Мајамија у текућем шампионату износи 36 победа и 14 пораза, док је Финикс, уз 30 победа доживео 21 неуспех.

Оклахома је на гостујећем паркету победила Портланд са 98:95, а најзаслужнији за тријумф био је Кевин Дјурент са 36 поена и десет скокова. У 14. победи Оклахоме у последњих 16 мечава истакао се и Џереми Ламб, који је постигао 19 поена, укључујући и одлучујућу тројку минут и по пре краја меча.

"Поштујемо ову екипу и они поштују нас, али их не волимо, као што ни они не воле нас", рекао је Дјурент након меча.

У пораженој екипи најбољи је био Николас Батум са 18 поена. Лемаркус Алдриџ, који је у финишу меча пропустио да Портланду донесе победу, упитан шта мисли о Дурентовом коментару, рекао је:

"Ми се не трудимо да стекнемо пријатеље на терену... Ми се трудимо да победимо." 

Кошаркаши Шарлота победили су Далас са 114:89, што је тек друга победа тог тима над Мавериксима у 10 сезона.

Најефикаснији у победничком тиму био је Ал Џеферсон са 30 поена, док је Ентони Толивер додао 22 поена. У редовима Даласа, који је овим поразом прекинуо низ од пет тријумфа, најбољи су били Дирк Новицки и Монта Елис са по 16 поена.

 

Мемфис је на свом терену био бољи од Вашингтона са 92:89. У победи Мемфиса најбољи су били Марк Гасол и Ник Калатес са по 18 поена, док Вашингтону није помогла ни одлична партија Бредлија Била, који је постигао 37 поена, што је његов рекорд каријере.

Јута је у Лос Анђелесу победила Лејкерсе са 96:79. Лејкерсима је ово био шести узастопни пораз код куће. Најефикаснији у победничкој екипи био је Алек Буркс са 24 поена, док је код Лејкерса бољи од осталих био Крис Кајман са 25 поена.

Резултати:

Шарлот - Далас 114:89

Кливленд - Сакраменто 109:99

Чикаго - Атланта 100:85

Мемфис - Вашингтон 92:89

Финикс - Мајами 97:103

Портланд - Оклахома 95:98

Лос Анђелес лејкерси - Јута 79:96

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару