Таленат имамо, али више нисмо доминантни

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић истиче да су физичке припреме приоритет пред Мундобаскет. Ђорђевић је још једном поновио да му је драго што је Србија у изузетно јакој групи на СП у Шпанији.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да национална селекција није више тако физички доминантна и да им на припремама пред Светско првенство предстоји много посла.

"Ми смо, као репрезентација, у подређеном положају по физичкој снази у односу на остале селекције, изгубили смо оно што смо некада имали. Све се заснива на томе и нама предстоји велики рад на физичкој спреми. То је разлог зашто више немамо резултате. Играчи поседују таленат и технику, али нам то ништа не значи без спремности", рекао је Ђорђевић.

Он је још једном нагласио да је задовољан жребом за Светско првенство и додао да се највише прибојава меча са Ираном.

"Задовољан сам што је група тако јака. Волим да се такмичим са тако јаким противницима. Само такмичењем против њих можемо да дођемо до квалитета и само тако можемо да победимо, што сви много желимо. Ја у свакој утакмици идем на победу и тиме ћу се водити на Светском првенству. Група јесте тешка, са јаким противницима, али ми смо јачи", рекао је селектор "орлова".

Србија ће се на Светском првенству у Шпанији такмичити у Групи А у Гранади са селекцијама домаћина, Француске, Бразила, Ирана и Египта.

Ђорђевић је истакао да распоред мечева на Мундобаскету не иде на руку репрезентацији.

"Трећи меч на великим такмичењима углавном се одигра најслабије са најлакшим противником, а нама тада долази Иран, екипа која је заједно седам-осам година, која је успела да добије Кину и Филипине, да освоји Азијско првенство... Лакше ће ми бити да припремим утакмице са Шпанијом и Француском, јер ће сви играчи бити 'напаљени' за те мечеве", казао је Ђорђевић.

Он је додао да ће селекција припреме за Мундобаскет почети 10. јула, а да ће главни део обавити на Копаонику, после чега ће одиграти неколико припремних турнира.

Ђорђевић је такође нагласио да у српским клубовима "има доста материјала" за репрезентацију, као и да је списак потенцијалних репрезентативаца велики, али да још не жели да говори о именима.

"Остварио сам прве контакте, разговарао сам са Немањом Бјелицом у Милану, а сада ми предстоји период када ћу гледати утакмице и тренинге кандидата, требало би да идем у САД", рекао је он.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Бодирога оценио је да репрезентација има квалитет и додао да ниједан противник не смемо да потценимо.

"Ми имамо квалитет и младу репрезентацију, међутим, данас све репрезентације играју кошарку, сви су напредовали... Не смемо никога да потценимо", рекао је Бодирога.

Светско првенство у Шпанији играће се од 30. августа до 14. септембра, а титулу бране Сједињене Америчке Државе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару