Читај ми!

"Истрошени јесмо, али идемо на победу"

Капитен кошаркаша Црвене звезде Марко Симоновић изјавио је да ће његова екипа морати да извуче последњи атом снаге како би се на адекватан начин супроставила екипи шпанског Билбаоа у Еврокупу. Mеч у Баскији игра се у среду од 20 сати и 30 минута.

Након одбране трофеја у Купу Радивоја Кораћа, кошаркаше Црвене звезде у среду очекује тешко гостовање у Билбаоу, у мечу петог кола друге фазе Еврокупа.

"Пред нама је јако тешка утакмица. Играмо на гостујућем терену против екипе која је веома искусна. Поседују огроман квалитет и индивидуално и тимски и зато ћемо морати да извучемо и последњи атом снаге како бисмо им се супротставили на адекватан начин", рекао је Симоновић за сајт клуба.

Црвена звезда у петом колу Еврокупа сутра гостује Билбаоу, а меч је на програму од 20.30. Звезда је прва на табели Групе Л са три победе и једним поразом, док Билбао има по две победе и пораза.

"Играју доста атипично, јер се њихови високи играчи доста извлаче и шутирају из даљине. Знају да направе добар баланс у нападу, а јако су опасни у шуту за три поена", додао је Симоновић.

Као главну покретачку снагу екипе Билбао Баскета Симоновић је навео Раула Лопеса.

"Он је мотор и мозак екипе. Има одличан осећај за игру, изванредно разиграва саиграче и прави је лидер тима и зато ће нам основни задатак бити да њега осујетимо. Наша одбрана мора да буде на високом нивоу, ако желимо повољан резултат", навео је Симоновић.

"Много пута смо то истицали ове сезоне, а тако је и овог пута. Из те јаке одбране можемо себи да креирамо позицију за добар напад и зато ће нам приоритет бити да будемо максимално агресивни у дефанзиви", додао је капитен црвено-белих.

Црвена звезда је прошлог викенда први пут у историји клуба одбранила трофеј у Купу Радивоја Кораћа. Звезда је у финалу победила Мега Визуру, а Симоновићу је тај дуел био 100. меч у црвено-белом дресу.

Симоновић је истакао да је поносан на оно што је његова екипа постигла.

"Урадили смо сјајан посао. Имали смо тешке мечеве у полуфиналу и финалу, али смо као екипа показали карактер и заслужено смо славили. Морам још једном да честитам екипи Мега Визуре која је одиграла сјајан меч, али ми се ниједног тренутка нисмо предавали, веровали смо у себе и наш квалитет и уз велику борбеност смо стигли до циља", рекао је Симоновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару