Читај ми!

Николић: Морамо чувати успомену на Жућка

Председник Србије Томислав Николић састао се у председништву са потпредседником Кошаркашког савеза Србије Дејаном Томашевићем, бившим тренерским и играчким легендама репрезентације, као и представницима Црвене звезде и Мега Визуре који ће се састати у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Српски председник Томислав Николић примио је руководство кошаркашког савеза, кошаркашке легенде и финалсте овогодишњег Купа Радивоја Кораћа.

Николић је финалистима пожелео пуно успеха у вечерашњем мечу и изразио наду да ће кошарка поново постати један од најтрофејнијих српских спортова.

"Желим да вечерашња утакмица прође у најбољем реду и нека победи бољи. Честитам вам што чувате успомену на једног од вас, ко то не чини, не треба очекивати да ће га се у будућности сећати", рекао је Николић на пријему у згради Председништва.

Председник Србије је додао да стоји на располагању челним људима КСС за сваку помоћ.

"Чини ми се да је наша нација доживела, између осталог, и кризу бављења спортом, што се чак одразило и на образивни систем, када је у питању фискултура", рекао је Николић.

Први човек Србије је рекао да су му неки од присутних на пријему доносили пуно радости, и додао у шаљивом тону "а неки не, када су играли за Звезду",

Председник КСС Томашевић захвалио се Николићу на пријему.

"Ово је само део свих оних заслужних за стварање кошаркашке историје Србије и Југославије. Ту су у представници финалиста и желимо да вечерашња утакмица протекне у најбољем реду", поручио је Томашевић.

Пријему на Андрићевом венцу присустввао је и брат покојног Радивоја Кораћа, Ђорђе који је председнику уручио реплику пехара намењеног победнику Купа Радивоја Кораћа.

Испред Црвене зведе Николићу је лопту са потписима играча поклонио Лука Митровић, док је првотимац Мегавизуре Немања Крстић председнику поклонио дрес тог клуба.

Пријему су присустввали и легендарни кошаркаш Драган Кићановић, као и бивши играчи Звезде, односно Партизана Игор Ракочевић и Мирослав Берић, тренери Ранко Жеравица и Владислав Лучић.

Финални меч између Црвене звезде и Мега Визуре игра се у хали Пионир од 20.30 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару