Ђорђевић: Најлакше је против Шпанаца

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ћорђевић очекује да његови играчи озбиљно схвате "мале" екипе, а не само да говоре о Шпанији. "Требало би да престанемо да размишљамо само о Шпанцима. Очекујем да победимо Иран или Египат, лако ћемо ми са Шпанијом", рекао је Ђорђевић.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да национални тим мора озбиљно да схвати све противнике на Светском првенству, а не само да се прича о дуелу са Шпанцима.

Србија ће на Мундијалу играти у изузетно тешкој групи А, заједно са домаћином Шпанијом, Француском, Бразилом, Ираном и Египтом.

"Требало би да престанемо да размишљамо само о Шпанцима. Очекујем да победимо Иран или Египат, лако ћемо ми са Шпанијом. Ја сам и изјавио да је једна од мојих амбиција и циљева да победимо Шпанију, али само да бих поставио лествицу високо. Ако не сањамо и не тежимо да играмо и побеђујемо најбоље, никада нећемо достићи оне висине некадашњих шампиона", рекао је Ђорђевић у Крушевцу, где је одржао трибину о игри модерног плејмејкера и баланса између креативности у игри и игри по шаблону.

Говорећи о будућем тиму репрезентације, Ђорђевић је рекао да прати многе играче, искусне, који ће бити носиоци, али и младе од којих ће зависити будућност српске кошарке.

"Желим им само да се што мање повређују и да што спремније дођу код нас на припреме", рекао је Ђорђевић.

Он је на трибини у Крушевцу нагласио да је играче са ових простора увек карактерисала креативна игра и таленат, а шаблон, само у неким постулатима понашања и почетним идејама.

После трибине, Ђорђевић је у крушевачком Народном музеју отворио изложбу "Кошарка кроз време" рекавши да је веома поносан што је имао срећу да будео део те кошаркаше историје.

Истакавши да осећа дуг према генерацијама због којих је почео да се бави кошарком, а која је имала мајсторе и великане, који су донели много злата и радости љубитељима овог спорта, селектор репрезентације је изразио наду да ће у будућности допринети да Србија буде бар близу таквих успеха.

Првенство света за кошаркаше биће одржано у Шпанији од 30. августа до 14. септембра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару