Читај ми!

ФМП избацио Партизан, Мега у полуфиналу

ФМП је након продужетака савладао Партизан 95:89 и тако постао трећи полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа. Навијачи "црно-белих" вређали и гађали Милана Гуровића. Мега Визура последњи полуфиналиста, момци Дејана Милојевића савладали Црнокосу са 88:76.

Кошаркаши ФМП-а пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су у Београду после продужетка савладали Партизан са 95:89 (22:17, 23:21, 17:24, 18:18, 15:9).

Победничку екипу предводио је Никола Чворовић са 27 поена, Филип Човић постигао је 16, а Марко Гудурић и Огњен Добрић по 14. Најефикаснији у Партизану био је Петар Аранитовић са 20 поена. 

Партизан је играо у комбинованом саставу, пошто је, поред повређених играча, тренер Душко Вујошевић изоставио Теренса Кинсија и Богдана Богдановића.

ФМП је био бољи у првом делу утакмице и на полувреме је отишао са седам поена предности, али је Партизан у наставку утакмице тројкама успео да надокнади заостатак. До краја сусрета виђена је неизвесна завршница и утакмица јеј решена у продужетку.

ФМП је био прилично убедљив у продужетку, у једном тренутку имао је чак 10 поена предности и лако дошао до победе и пласмана у полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

Утакмицу је пратило око три хиљаде гледалаца, а навијачи црно-белих су пре почетка дуела вређали и гађали разним предметима тренера ФМП-а Милана Гуровића, који је некад играо за Партизан, а потом и за "вечитог" ривала Црвену звезду.

Тренер ФМП-а Милан Гуровић каже да је тријумф над Партизаном велика победа и да се његов тим већ окреће наредном мечу.

"Честитам Партизану и желим им да их заобиђу повреде. Својим момцима честитам на заслуженој, великој победи. Играли смо добро све време. Мало сам се прибојавао притиска са трибина, јер већина мојих момака није ни тренирала у 'Пиониру', а камоли играла против Партизана. Настављамо да вредно радимо, идемо даље", рекао је Гуровић новинарима после утакмице.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су повреде десетковале његов тим, али је објаснио да су кошаркаши који су играли вечерас много грешили.

"Повреде и опасност од евентуалних нових повреда су нас десетковале. Ма колико свака утакмица била ствар престижа и колико год да је нама стало, одлучили смо се да на утакмици наступе само они који су сасвим здрави. То је довело да је састав био заиста некомплетан, али боде очи и 16 офанзивних скокова ФМП-а, а то свакако иде на душу и одговорност нашим центрима", рекао је Вујошевић.

Најбољи играч Партизана против ФМП-а био је Петар Аранитовић, за којег је стратег црно-белих имао само речи хвале.

"Аранитовић је вечерас светли моменат. Одиграо је мушки, храбро, знао је где се налази. Нити је срљао, нити је бежао. Он је, ако већ мора појединачно да се прича, у односу на потенцијал и оно што је у њега уложено, одиграо врло позитивно", истакао је Вујошевић.

У другом данашњем мечу, кошаркаши Мега Визуре савладали су Црнокосу из Косјерића са 88:76 (18:17, 27:18, 25:23, 18:18).

Црнокоса је одлично почела меч, играла је брзо и ангажовано и дошла до максималних девет поена предности, али је Мега серијом 8:0 пришла на три разлике. После нешто лошијег старта, у којем су доста грешили, кошаркаши Мега Визуре су у финишу прве четвртине преокренули резултат и повели 18:17.

Василије Мицић је тројком донео прву предност свом тиму, а Мега је заиграла боље у одбрани и дошла до плус десет.

Ипак, Црнокоса је серијом тројки успела да се приближи на два поена заостатка, али је противник новом серијом дошао до веће предности, коју је увећавао до самог краја.

На утакмици у хали "Пионир" није било много људи, а Црнокосу је уз повремено певање подржало неколико навијача из Косјерића.

Најефикаснији у Меги био је Василије Мицић са 21 поеном, Ненад Миљеновић постигао је 14, а Немања Радовић 13.

Поражену екипу предводио је Мирослав Радић са 18.

Мега и ФМП ће се састати сутра у 21.00, док ће од 17.00 часова у другом полуфиналу играти Црвена звезда и Раднички из Крагујевца.  

Ток меча Мега Визура - Црнокоса:

22.50 - Готов је меч у "Пиониру", Мега Визура је савладала Црнокосу са 88:76. 

22.25 - Крај треће четвртине, Мега води 70:58. 

22.05 - Почело је друго полувреме у "Пиониру". 

21.50 - Мега Визура води на полувремену против Црнокосе са 45:35. 

21.24 - Готова је прва деоница, Мега Визура води против Црнокосе, резултат је 18:17. 

21.00 - Почео је меч између Мега Визуре и Црнокосе из Косјерића. 

Ток меча Партизан - ФМП:

20.20 - Крај меча, ФМП је трећи полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа. Тим из Железника славио је после продужетака 95:89. 

20.12 - Продужетци у "Пиониру". После регуларног дела резултат је нерешен - 80:80. 

19.48 - Крај треће четвртине. Партизан је ову деоницу добио 24:17 и резултат је нерешен - 62:62.  

19.11 - Полувреме у "Пиониру", ФМП води 45:38. Тим из Железника предводи Чворовић са 14 поена, Гудурић је додао 10. Код црно-белих најефикаснији су Аранитовић са 10 и Мусли са 8 поена.  

18.50 - Кошаркаши ФМП-а добили су прву четвртину 22:17 против десеткованог Партизана. 

18.33 - Почео и трећи четвртфинални дуел Купа Радивоја Кораћа између Партизана и ФМП-а. Пласман у полуфинале до сада су обезбедили Црвена звезда и Раднички.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару