Читај ми!

Пораз Партизана у Арени

Партизан није успео до друге победе у Топ 16 фази Евролиге. Поражен је у Комбанк арени од руске Локомотиве са 87:81 (18:20, 20:23, 22:20, 21:24). Стиче се утисак да окрњен састав црно-белих није имао снаге за више. Наредни меч Партизан игра у Каунасу против Жалгириса 13. фебруара.

Повредама десетковани црно-бели играли су веома добро и пружили снажан отпор квалитетном противнику, али су у завршници посустали и претрпели четврти пораз у Топ 16. Локомотива је забележила трећу победу. Најбољи у екипи домаћина били су Кинси са 32 и Богдановић са 16 поена, док су Локомотиву до успеха предводили Симон са 18 и Ликоди са 15.

Рањени Партизан није успео да направи изненађење и освоји бодове против екипе из Краснодара. Ипак, упркос проблемима са повредама Драгана Милосављевића и Миленка Тепића, кошаркаши српског шампиона одиграли су сасвим добру утакмицу. Кратка клупа Партизана и добра игра гостију, пре свих Крунослава Симона, на крају су решили питање победника у Арени.

Гости из Русије водили су током већег дела меча, Партизан је у завршници стигао на минус два (70:72), али су уследиле тројке Андреја Зубкова и Симаса Јасаитиса и то је било довољно да Локомотива осигура тријумф.

Током првог полувремена Партизан никако није успевао да пронађе решење за расположеног Валерија Лиходеја који је погађао са дистанце. У рекету је највише проблема црно-белима задавао Дерек Браун.

На другој страни, у том периоду “сам против свих” играо је Таренс Кинзи, а веома добру ролу имао је и репрезентативни центар Ђорђе Гагић.

Утакмица је одиграна пред 15.565 гледалаца у Београдској арени, а судили су Роберт Лотермозер (Немачка), Жозеф Бијасанг (Француска) и Бењамин Хименез (Шпанија).

Партизан: Аранитовић, Ловерњ, Дало, Милутинов 2, Богдановић 16, Гагић 9, Мусли 2, Шалић, Андрић 5, Кинзи 32, Безбрадица 2.

Локомотива: Браун 10, Вилијамс 2, Кендрикс 9, Калнијетис 10, Биков, Лиходеј 15, Јасаитис 10, Кољушкин, Зубков 6, Зуканенко, Марић 7, Симон 18.

Такмичење у Евролиги наставља се за две недеље, а Партизан у следећем колу гостује литванском Жалгирису.

Ток меча:

22.26 - Крај утакмице. Локомотива Кубањ је савладала Партизан резултатом 87:81.

22.24 - У току је последњи минут. Гости имају великих седам разлике, 76:83.

22.21 - Последња два минута сусрета Локомотива води са 80:72.

22.19 - Гости тројком Јасаитиса поново имају плус осам. Нови тајм-аут за црно-беле.

22.17 - Последњих четири минута сусрета. Црно-бели имају заостатак од пет поена - 70:75.

22.07 - Последњу четвртину гости су почели серијом од 6:0 и стекли предност од девет разлике. Вујошевић тражи тајм-аут како би прекинуо серију противника.

22.05 - Почиње последња четвртина, Локомотива води 63:60.

21.48 - Почело је друго полувреме. 

21.30 - На полувремену, Локомотива води са пет разлике - 43:38. 

21.10  -На крају прве четвртине, Локомотива води 20:18. 

20.53 - Одличан старт црно-белих, вођство од 6:0. 

20.45 - Почиње меч у Београду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару