Читај ми!

Жреб за Куп Кораћа - дерби могућ тек у финалу

Кошаркаши Црвене звезде пут ка одбрани трофеја у Купу Радивоја Кораћа почеће против чачанског Борца у четвртфиналу турнира, док ће Партизан играти с ФМП-ом, одлучено је жребом у Београду. "Вечити дерби" могућ тек у финалу.

Обављен је жреб за финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се играти у београдском Пиониру, а "вечити ривали" могу да се састану тек у финалу.

Победник меча Звезда - Борац у полуфиналу ће играти са бољим из дуела Раднички - ОКК Београд, а бољи из утакмице Партизан - ФМП у полуфиналу ће се састати са бољим из меча Мега Визура - Црнокоса.

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас рекао је да се нада да ће овогодишњи турнир проћи без инцидената, за разлику од прошлог, када је финале између Црвене звезде и Партизана због прекида играно у два дана.

"Верујем да ћемо учинити све да турнир прође на најбољи начин и да ће се избећи ружне сцене од прошле године. Мислим да имамо снаге и искуства да то избегнемо и да од овог такмичења заиста направимо праву фешту", рекао је Ђилас новинарима на жребу.

"Сигуран сам да ће свих осам екипа на најбољи начин популаризовати кошарку, да ћемо видети много занимљивих утакмица. Научени смо из прошлих година - то што је неко фаворит за победу, не значи да ће и победити, посебно у овом такмичењу", додао је Ђилас.

Цене карата за четвртфиналне утакмице су 200 динара за трибине, 400 за партер, 600 динара за плаву и белу ложу и 800 за централну ложу.

За полуфиналне утакмице - за трибине треба издвојити 300 динара, за партер 500, за плаву и белу ложу 700, а за централну ложу 1.000 динара.

За финале - карта за трибине кошта 500 динара, за партер 700, за плаву и
белу ложу 1.000, а за централну ложу 1.500 динара.

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа игра се од 6. до 9. фебруара у београдској хали Пионир. КСС ће накнадно саопштити када ће се карте наћи у продаји.

Парови четвртфинала:
6. фебруара:
Црвена звезда Телеком - Борац (18.30)
Раднички Крагујевац - ОКК Београд (21)
7. фебруара:
Партизан НИС - ФМП (18.30)
Мега Визура - Црнокоса (21)

Нема лаких противника у Купу 

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његов тим максимално спреман дочекује завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, где ће покушати да одбрани трофеј освојен прошле године у Крагујевцу.

"Ово је борба за трофеј и мислим да екипи неће бити потребан додатни мотив. Није реално фаворизовати неки клуб у купу, јер је реч о специфичном такмичењу, где немате могућност исправке и свака екипа има своју шансу. По логици ствари предност би требало да имају тимови из Јадранске лиге, али никада се не зна", рекао је Радоњић новинарима у хотелу Метропол.

Звезда ће у четвртфиналу играти против Борца из Чачка, док ће се вечити ривал, Партизан, састати са ФМП-ом из Железника.

"Куп је специфично такмичење, имате само три утакмице до трофеја, који може прилично да утиче на наставак сезоне, али и не мора. Звезда је прошле године освојила куп у Крагујевцу, а Партизан је после био првак Јадранске лиге и Србије. Трудићемо се да одиграмо што боље, а на тренеру Вујошевићу и стручном штабу је да добро искалкулишу, јер нас у међувремену очекују важне утакмице у Евролиги и регионалном такмичењу", рекао је спортски директор Партизана Драган Тодорић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару