Морамо много боље него у Задру

Кошаркаши Партизана НИС сагласни да до победа у АБА лиги морају да долазе уз много бољу игру од оне коју су приказали у Задру.

Кошаркаш Партизана Миленко Тепић рекао је да његова екипа мора у Израелу против Макабија да одигра много боље него у Задру, ако жели да направи изненађење.

"Успели смо да окренемо јако важну утакмицу. Није лако увек играти на високом нивоу, важно је побеђивати, али мислим да ћемо морати добро да се спремимо ако желимо да направимо изненађење у Израелу", рекао је Тепић.

Тепић је казао да његова екипа није спремно ушла у меч, док је Задар, ношен публиком, добро отворио меч и стекао самопоуздање.

"Ми смо играли прилично слабо прво полувреме, без јасне идеје, са много грешака, споро нам се лопта кретала, тешко смо долазили до позиције, промашивали смо слободна бацања и зицере. Све заједно је лоше изгледало и објективно девет разлике на полувремену и није био тако лош резултат с обзиром како смо играли", рекао је Тепић.

Црно-бели су до победе дошли чврстом одбраном у другом полувремену, у којем су направили велики преокрет.

"Можда је то била опомена и добар тренутак да се мало тргнемо, да играмо ангажованије и агресивније како у одбрани, тако и у напади. Имали смо бољих решења у нападу, паметније смо играли, много смо боље скакали и затварали кош", навео је Топић.

Партизан већ у четртак игра 4. коло Топ 16 фазе Евролиге против Макабија у Тел Авиву.

"Макаби је фаворит у сваком случају, јако тешко је играти пред њиховим навијачима. Сигурно да имају амбиција да покушају да оду на фајнал-фор. Ми ћемо покушати да се што боље спремимо, да их добро скаутирамо и да тражимо шансу у некој нашој доброј утакмици", рекао је Тепић.

Бек Партизана Богдан Богдановић се сложио с Тепићем да је његова екипа лоше почела меч у Задру, али да су успели да преломе меч и на крају тријумфују. 

"Лоше смо отворили, они су стекли самопоуздање на почетку, убацили неке шутеве у последњим секундама. Требало је мало времена да се адаптирамо, нисмо трчали добро у првом полувремену и нисмо играли одбрану до краја. У битним моментима смо преломили, они су ушли у проблем с личним грешкама, ми додатно појачали у нападу и победили", рекао је Богдановић.

Говорећи о предстојећем противнику Партизана, Богдановић је казао да црно-бели немају шта да изгубе у Тел Авиву и да ће тако и играти.

"Тежак противник, један од конкурената за фајнал-фор. Као што сам рекао и пред Реал, немамо притисак на таквим утакмицама и треба тако да играмо, али морамо да дамо све од себе. Сигурно да ћемо бити мотивисани, ипак је то велики клуб. Немамо шта да изгубимо у Тел Авиву, а кад играте опуштено, онда је и лакше", казао је Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару