Победа Партизана у Задру

Партизан савладао Задар у гостима са 64:56 (15:19, 11:16, 21:17, 17:4), у утакмици 17. кола Јадранске лиге. Ловерњ најефикаснији са 16 поена, Кинси два мање. Били смо уморни, али смо јаком одбраном дошли до победе, каже Вујошевић.

Кошаркаши Партизана савладали су вечерас у Задру истоимену домаћу екипу са 64:56 (15:19, 11:16, 21:17, 17:4), у последњој утакмици 17. кола регионалне Јадранске лиге.

Црно-бели су забележили 13. победу у регионалном такмичењу и прекинули традицију неуспеха на неугодном гостовању у Задру, где су последњи пут славили још 2006. године.

Црно-бели су до победе дошли чврстом одбраном у другом полувремену, у којем су направили велики преокрет.

Већи део вечерашњег меча изабраници Душка Вујошевића одиграли су нервозно и са много грешака, посебно у првом полувремену. Расположени и мотивисани домаћин наметнуо је одговарајући ритам и имао сталну предност, па се чинило да ће у дворани "Крешимир Ћосић" сачувати традицију и освојити нове бодове против црно-белих.

Утакмица је била чврста на самом почетку, а онда је Дејан Мусли несмотрено реаговао и зарадио неспортску личну грешку, што су искористили домаћи кошаркаши и серијом 9:0 крајем прве четвртине дошли до прве убедљивије предности.

Црно-бели су се "вратили" одличним шутем за три поена, али су Задрани новом серијом направили још убедљивију предност и на полувреме отишли са плус девет.

Партизан је у трећој четвртини вратио равнотежу и смањио разлику, а потом је у последњој деоници серијом 6:0 и преокренуо резултат.

Српски клуб је у другом делу утакмице одлично играо у одбрани, а Задрани су у последњој четвртини постигли само четири поена и црно-бели су на крају дошли до победе са осам поена разлике.

Партизан је тако забележио 13. победу и уз Цедевиту дели друго место на табели регионалног такмичења, док је Задар последњи са скором 5/12.

"Код нас се осетио умор. Ова утакмица је дошла после тешког меча против ЦСКА, где се потрошило доста емоција, мало се и славило. Умор се осетио и у непрецизности у шуту, али смо одбраном одрадили оно што је било потребно да се добије утакмица", рекао је Душко Вујошевић након меча.

Вујошевић је рекао да Партизан тешко може до првог места на табели регионалног такмичења, али да ће се борити за другу позицију.

"Објективно, тешко можемо до првог места. Желимо то друго место како бисмо отишли на фајнал-фор и да тамо покушамо да изборимо Евролигу. Нама од тога зависи живот и формирање новог тима... Свака утакмица у Јадранској лиги ће бити тешка, а ми играмо и Топ 16 фазу Евролиге, где морамо тотално да се потрошимо да бисмо били равноправни", објаснио је Вујошевић.

Према његовим речима, Задар не заслужује последње место на табели.

"Задар боље игра и ради од позиције на табели. Клуб се мало стабилизовао. Доведен је нови играч и следи грчевита борба за опстанак. Сигурно је и то мотивисало домаћине. На атмосферу смо се навикли. Можда смо очекивали више публике. Задрани знају шта је кошарка, па су можда и мало разамажени, али екипи је потребна подршка", рекао је тренер црно-белих.

Тренер Задра Хрвоје Влашић рекао да његова екипа није успела да повеже конце у нападу, али да није успела да искорсти умор Партизанових играча. 

"Желели смо да искористимо њихово пражњење. Доста дуго смо били у утакмици. Радили смо ствари које смо се договорили, али смо у последњој деоници допустили Партизану скок у нападу где су доминирали максимално и где су из другог напада имали реализацију", казао је Влашић.

Он је оценио да његова екима имала и велики проблем што је Ендрју Лоренс рано ушао у проблем са личним грешкама. 

"Нисмо успели да повежемо конце у нападу. Партизан је стиснуо у одбрани уз самопоуздање које је стекао преко скока у нападу. Многе утакмице ове године нисмо знали завршити на адекватан начин. Не могу да замерим на приступу, борбеношћу смо се држали у утакмици", рекао је Влашић.

Утакмица је одиграна пред око пет хиљада гледалаца, а дуел је протекао у мирној атмосфери, али уз повремене увреде дела навијача Задра.

Задар: Башић, Иванов, Краљевић 3, Лоренс 3, Собин 11, Ђугум 2, Рамљак 5, Дејвис 2, Батур 13, Дијан 2, Простран 4, Шутало 11.

Партизан: Тепић 7, Ловерњ 16, Дало, Милутинов 2, Милосављевић 9, Богдановић 11, Гагић 3, Шалић, Андрић, Кинси 14, Безбрадица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару