Читај ми!

Вујошевић: Даћемо максимум, па шта буде...

Душко Вујошевић најавио да ће црно-бели против московског ЦСКА дати максимум, али да је тешко очекивати победу. За Вестермана сезона завршена, Бертанс се враћа раније него што се очекивало.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да би било чудо када би његова екипа победила у некој утакмици у Топ 16 фази Евролиге, али и да ће у предстојећем мечу против ЦСКА из Москве дати све од себе.

"У овој фази Евролиге нема противника који није јак, а ЦСКА је међу најјачима. То је озбиљан клуб, са озбиљном организацијом и тренером... Добро се познајемо, ово је трећа утакмица ове сезоне", рекао је Вујошевић новинарима у Београдској арени.

Кошаркаши Партизана играју сутра од 20.45 у Београдској арени против ЦСКА из Москве, утакмицу трећег кола Групе Ф у Топ 16 фази Евролиге. Црно-бели су до сада претрпели оба пораза у групи, а ЦСКА је остварио обе победе.

Вујошевић је рекао да је руски клуб јак у свим сегментима кошарке, од одбране, до контранапада и скока у нападу, као и да у нападу играју једноставно што је и најтеже.

Тренер црно-белих је поновио да је Партизан у тешкој ситуацији и подсетио да је клубу био блокиран рачун, али и на све повреде и пехове који су екипу задесили на почетку сезоне. Он је оценио да и поред свега тога Партизан има добре резултате и у Јадранској лиги и у Евролиги.

"И у таквој ситуацији екипа ће дати све од себе, то је сигурно. Било би чудо када би се добила нека утакмица у овој фази, јер играмо против тимова који су у много бољем стању од нас. Имамо обавезу да дамо максимум, да свако од играча да 120 одсто својих могућности. Они се тако и понашају и сигуран сам да ће на частан и достојанствен начин бранити своје име и презиме", рекао је он.

"Велики је успех што смо дошли до Топ 16 фазе, не можемо да кукамо на резултате, били бисмо задовољни њима и у нека срећнија времена", додао је он.

Један од повређених кошаркаша Партизана Давис Бертанс би према ранијим најавама на терен требало да се врати у марту, али Вујошевић каже да ће се то можда догодити и раније.

"Он је у добром стању, тренира добро и надам се да ће се вратити пре него што је најављено. Али, крајем јануара ћемо знати прецизно", рекао је Вујошевић.

Плејмејкер Партизана Лео Вестерман, који се повредио управо против ЦСКА, на утакмици у Москви, неће се, како је рекао Вујошевић, на терен вратити до краја сезоне.

"Оперисан је у Француској и све иде нормалним током. Његову ситуацију компликује то што је у питању друга повреда истог колена и мора се бити опрезан. Ова сезона је за њега готова", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је истакао да је Ђорђе Гагић прескочио неколико тренинга због повреде леђа, као и да је Дејан Мусли имао одређене проблеме, али да верује да ће екипа у комплетном саставу играти против ЦСКА.

Упитан да прокоментарише досадашњи учинак спољне и центарске линије, односно то што спољна линија постиже више поена, Вујошевић је рекао да верује да ће центри у наставку сезоне играти много боље.

"Не желим појединачно да анализирам играче и када некога прозивам то је више педагошка мера... Дошло је до такве расподеле, али мислим и верујем да ће центри боље одиграти. Има играча који могу боље и играће боље, али подела на добре и лоше није нешто што екипи може да користи, никада то нисмо радили па нећемо ни сад", рекао је Вујошевић.

Екипу Партизана је у претходним сезонама карактерисао добар скок, пре свега офанзивни, а новинари су као пример слабијег скока навели мечеве против Бајерна у Минхену и Крке у Јадранској лиги.

"Против Бајерна је проблем био слабије затварање коша, имали су неколико узастопних скокова, то је била наша тренутна слабост. Посветили смо се томе на тренингу и верујем да ће се то показати већ на овој утакмици. Скок у нападу је можда показатељ жеље тима за победом, али то није случај код нас", рекао је он.

Кошаркаш Партизана Жофри Ловерњ рекао је да ће његова екипа дати све од себе да победи ЦСКА.

"Покушаћемо да добијемо утакмицу, даћемо све од себе. Још нам је у глави убедљив пораз у Москви и то је за нас велика мотивација. Видећемо сутра, али мислим да можемо да направимо нешто посебно", рекао је Ловерњ.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару