Вујошевић поново водио Партизан у победу

Партизан НИС је победио словеначку Крку са 80:67 у мечу који је затворио 16. коло у регионалној АБА лиги. На клупи црно-белих, након 20-ак дана паузе због болести, опет је седео Душко Вујошевић. Најбољи у редовима српског и регионалног шампиона били су Кинзи са 17 и Богдановић са 14 поена.

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу Крке са 80:67 (23:18, 22:21, 24:14, 11:14), у последњој утакмици 16. кола регионалне Јадранске лиге.

У 12. победи ове сезоне црно-беле је са клупе поново предводио тренер Душко Вујошевић након тронедељног одсуства због здравствених проблема.

Гости из Новог Места пружили су нешто чвршћи отпор током првог полувремена, али је фаворизовани Партизан потврдио квалитет и без већих проблема славио за повратак на другу позицију табеле регионалног такмичења.

До убедљивог успеха црно-беле су предводили Кинзи са 17, Богдановић са 14, Мусли са 12 и Ловерњ са 11 поена, док се код гостију истакао Клобучар са 21.

Раније данас Игокеа је после велике борбе на домаћем терену надиграла Мега Визуру - 83:80 (20:23, 17:16, 23:19, 23:22).

Одиграно раније: Солнок - Цибона 63:64, Олимпија - Широки 77:62, Раднички - Црвена звезда 73:78, Цедевита - Задар 83:59, Будућност - МЗТ Скопље 87:79.

Табела: Црвена звезда 13-3, Партизан и Цедевита 12-4, Будућност 11-5, Цибона 10-6, Игокеа 9-7, МЗТ 7-9, Олимпија, Мега Визура, Крка и Раднички 6-10, Солнок и Задар 5-11, Широки 4-11.

Видљиви су знаци умора, хвала публици 

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић задовољан је победом над Крком у 16. колу Јадранске лиге, али је указао да се на екипи виде трагови умора.

"Крка је добра екипа... а били су растерећени. Имам неких замерки, као што су промашена бацања, празни минути, вишак дриблинга... Све у свему, задовољан сам резултатом. Увек може боље. Трудићемо се кроз тренинге да подижемо игру и да будемо још бољи", рекао је Вујошевић новинарима после меча у Београду.

"Хвала публици! Крка је тим за поштовање, иако није толико атрактиван, али опет је дошло пет и по хиљада људи да нас гледа", истакао је он.

Вујошевић је казао да се у појединим тренуцима види умор код његових играча.

"Морамо бити свесни да нисмо комплетни и да смо у серији утакмица. Играмо два пута недељно. Иако је огроман добитак играти 14 утакмица највећег нивоа у Европи, без обзира шта се у њима уради, то нас исцрпљује. Вечита је дилема бити први у селу или последњи у граду. Пробаћемо да не будемо последњи у граду. Нисмо случајно у Топ 16, али се у оваквим утакмицама види исцрпљеност из Евролиге", рекао је Вујошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару