Родман: Жао ми је, био сам пијан

Денис Родман се извинио због коментара на Си-Ен-Ену о америчком држављанину Кенету Баеу, којег у Северној Кореји држе заробљеног. Мој сан о кошаркашкој дипломатији брзо се распао. Био сам пијан. То није оправдање, али био сам узнемирен у време интервјуа, истакао је Родман.

Некадашња НБА звезда Денис Родман, који борави у Пјонгјангу, извинио се због коментара које је изнео у интервјуу за Си-Ен-Ен на рачун отетог Американца Кенета Баеа.

Упитан о случају отетог Американца, којег у Северној Кореји држе од новембра 2012. године због оптужби да је радио против Северне Кореје, Родман је одговорио питањем: "Да ли схватате шта је Кенет Бае урадио... да ли схватате шта је учинио овој земљи (Северној Кореји)?"

"Желим да се извиним", написао је Родман истичући да се најпре извињава породици Кенета Баеа.

Родман је навео да преузима пуну одговорност за своје поступке, образлажући да је имао врло стресан дан јер су неки његови пријатељи кошаркаши отишли због притиска породице и пословних партнера.

"Мој сан о кошаркашкој дипломатији брзо се распао. Био сам пијан. То није оправдање, али у време када сам био интервјуисан био сам узнемирен. Био сам преморен. Није оправдање, само је истина", истакао је Родман.

Родману је замерено што не употреби своје пријатељство са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном и помогне отетом Американцу севернокорејског порекла, а Родман је у интервјуу за Си-Ен-Ен оптуживао Баеа.

Баеова сестра Тери Чунг изјавила је да њена породица не може да верује шта је Родман рекао и да је "јасно да он нема појма о чему прича".

Родман је у среду отпевао Киму песму "Срећан рођендан", уочи почетка кошаркашке утакмице коју је тим бивших НБА играча одиграо против тима Северне Кореје.

Родман је у интервјуу за Си-Ен-Ен бранио свој одлазак у Пјонгјанг, истичући да ће то "отворити врата" те затворене земље.

Иако је свет узбуркала вест да је Ким недавно погубио свог течу, Родман је у интервјуу изразио "љубав" према севернокорејском лидеру.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару