Читај ми!

Рођендански поклон за Ким Џонг Уна

Денис Родман и неколицина бивших кошаркаша допутовали су у Пјонгјанг, где ће одиграти пријатељску утакмицу са репрезентацијом Северне Кореје, у част рођендана лидера те земље Ким Џонг Уна.

Денис Родман је рекао да је организовао ту утакмицу пошто жели да повезује људе и да покаже да Северна Кореја није толико лоша земља. Он је допутовао из Пекинга у Пјонгјанг са бившим саиграчима из НБА лиге, међу којима су Вин Бејкер и Клиф Робинсон, у, како је рекао, "кошаркашку дипломатију", иако су га због тога критиковале америчке власти.

"Желим да покушам да повежем две земље, да сви људи знају да није свака земља на свету толико лоша, посебно Северна Кореја", рекао је Родман кога многи критикују што не прича о поштовању људских права у Северној Кореји.

Родман ће предводити тим у којем ће бити некадашње НБА звезде Кени Андерсон, Клиф Робинсон и Вин Бејкер. У тиму су и Даг Кристи, Чарлс Ди Смит и Ерик Флојд, као и четворица играча уличног баскета. Они ће у среду с репрезентацијом Северне Кореје одиграти пријатељску утакмицу, којом ће бити обележен рођендан лидера те земље Ким Џонг Уна. Родман је ту утакмицу назвао рођенданским поклоном за Кима.

Планирано је да екипе једно полувреме играју једна против друге, а да се у другом делу утакмице играчи измешају.

Родман је у више наврата путовао у Северну Кореју, где се дружио са Ким Џонг Уном, кога је назвао "својим доживотним пријатељем". Он је последњи пут био у Северној Кореји пре Божића како би тренирао с репрезентацијом те земље, али се том приликом није састао са севернокорејским лидером.

Родман је претходно рекао да недавно сурово погубљење другог човека режима у Пјонгјангу и рођака Ким Џонг Уна неће утицати на његова путовања у ту земљу.

"Морамо да се слажемо, без обзира на неслагања и противречности међу нама. Због чега се одржавају Олимпијске игре? Када сви дођу на Игре, онда нема проблема. То и ја радим, само то", рекао је Родман. "Ким у ствари на добар начин покушава да промени своју земљу. Мислим да су људи мислили да је ово шала и да Денис Родман ово ради само да би се прославио и стекао богатство. Сјајан је осећај што смо уопште овде. Желим да ови момци то покажу свету и да у лепом светлу причају о Северној Кореји. Надам се да ће људи другачије гледати на ту земљу", додао је Родман.

Родман је рекао да није дошао у Пјонгјанг због новца. "Нисам председник, нисам политичар, нисам амбасадор. Ја сам шамо спортиста и дошао сам како бих промовисао мир у свету. То је све што желим. Не желим новац, не новац", додао је он.

Бивши кошаркаш Њујорка Чарлс Смит рекао је да ће предстојећа пријатељска утакмица довести до бољих односа САД и Северне Кореје. 

"Ново је што смо овде, али концепт је исти. Наш тим је састављен од момака који заиста брину, којима је стало, а то је најважније, а не да доведете на утакмицу дрим-тим играче. Важно је да доведете играче који брину о хуманости", рекао је он.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару