Читај ми!

Звезда попустила у финишу

Локомотива - Црвена звезда 79:72 (крај). Звезда одиграла још један добар меч у Евролиги, али је у финишу меча искуснија руска екипа стигла до победе. Локомотива одржавала висок проценат шута за три поена, за шта црвено-бели нису имали решења. Следећи меч Звезда игра у Арени против Макабија, а победа ће приближити српског вицешампиона пласману у топ 16 фазу такмичења.

Близу су кошаркаши Звезде били још једној евролигашкој победи, али је на крају искуснији и у неким тренуцима срећнији руски тим стигао до победе 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16), у последњој утакмици 6. кола Д групе Евролиге.

Овога пута по црвено-беле био је погубан финиш меча. Звезда је три и по минута пре краја меча имала заостатак од четири поена, али је Локомотива много боље одиграла завршницу и стигла до пете победе у шест кола Евролиге.

Чини се да су гости у првом полувремену пропустили прилику да бољу игру крунишу већом предношћу, али код руске екипе функционисао је само шут за три поена, и то како - 8/10.

У неколико наврата Звезда је успевала да достигне предност ривала и чак преузме вођство, али Локомотива је у сваком тренутку имала спреман одговор за црвено-беле.

Црвено-бели су овим неуспехом прекинули низ од четири победе заредом ове сезоне (Лаборал, Цедевита, Лијетувос Ритас, Партизан) и претрпели четврти пораз у Д групи елитног такмичења.

Најзаслужнији за победу домачина у Краснодару били су Браун са 16, Вилијамс и Хендрикс са по 13 и Симон са 10 поена, док је у редовима Београђана Симоновић убацио 12, Шилб 11, а Џенкинс 10 поена.

Црвена звезда у 7. колу наредне недеље дочекује Макаби из Тел Авива, док Локомотива гостује Лијетувос Ритасу.

Овако је текао меч у Русији:

18.42 - Калниетис постиже два поена и, чини се, решава питање победника. Последње поене на мечу постиже Марјановић и поставља коначан резултат - 79:72.

18.36 - Неколико неискоришћених напада на обе стране, време пролази. Офанзивни скок Вилијамса, који је сигуран са линије слободних бацања - плус девет за Локомотиву, минут и 12 секунди до краја меча. Ипак, два брза коша црвено-белих, у последњич 40 секунди улазе са минусом - 75:70.

18.32 - Руски тим не промашује у завршници меча, Џенкинс одржава Звезду у игри, али Симон погађа тројку и нешто више од три минута до краја меча, Локомотива има плус седам. Нелсон не погађа на улазу, али и Хендрикс два слободна бацања - 73:66.

18.27 - Тројка Лиходеја, Марић погађа једно бацање, резултат је изједначен. Џенкинс изблокиран у контри, на другој страни закуцава Калниетис. Литванац погађа и са полудистанце - 68:64.

18.20 - Симоновић новом тројком птвара последњи период и доноси нову предност Звезди. Узвраћа Хендрикс, али Симоновић постиже нову тројку. Погађа и Катић, Звезда има плус четири - 60:64.

18.14 - Невероватан је руски тим у шуту за три поена, погађа и Калниетис, а после поена Хендрикса, поново одлази на плус пет. Али, поново Симоновић погађа тројку када је то најпотребније. Поени Шилба, пред улазак у последњу деоницу руски тим води 58:56.

18.07 - Поени Раденовића, а онда и Џенкинса са линије слободних бацања, Звезда поново води. Снажно закуцавање Хендрикса уз фаул, ипак, Шилб узвраћа тројком. Браун погађа са полудистанце - 49:48.

18.03 - Чврст почетак треће четвртине. Обе екипе постижу поене, монотонију прекида тројка Лиходеја. Звезда не дозвољава домаћој екипи да направи убедљивију предност - 44:41. 

Полувреме - Локомотива води захваљујући фантастичном шуту за три поена (8/10). Најефикаснији у домаћој екипи је Дерик Браун са 12 поена, док је код црвено-белих најефикаснији Нелсон и Катић са по шест поена.

17.41 - Капитен Симоновић враћа Звезду у игру, погађа тројку. Марјановић једном прецизан са линије слободних бацања и поставља, испоставиће се, коначан резултат првог полувремена - 39:35.

17.38 - Узвраћа истом мером Браун, а онда и Јасаитис користи контранапад свог тима, Локомотива има најубедљивију предност на мечу, плус пет. Нова тројка за домаћи тим, предност расте - 39:31.

17.33 - Дејан Радоњић не дозвољава да домаћа екипа направи већу предност и већ после четири везана поена руског тима тражи тајм-аут. Нелсон погађа уз фаул и доноси ново изједначење на мечу - 31:31.

17.23 - Другу четвртину тројком отвара Лиходеј, Катић доноси ново изједначење. Звезда прелази у вођство, руска екипа поново одговара тројком. Искључиво захваљујући шуту за три поена (7/8) Локомотива се одржава у животу - 27:27.

17.19 - Звезда покушава да се одлепи, али Симон не дозвољава. Растрзана игра обе екипе у последњих неколико напада у првој четвртини, пред улазак у другу деоницу Звезда води - 18:19.

17.16 - Тројком Вилијамса, Локомотива стиже до изједначења, али само на кратко, прецизан је Катић. Нова тројка руске екипе, овога пута Симона, домаћа екипа поново води - 16:15.

17.09 - Фантастична серија Звезде се наставља. Поене постиже Шилб, а онда и Лазић тројку, црвено-бели воде. Добра одбрана Звезде се наставља, поене постиже и Марјановић. Тројку на другој страни погађа Јасаитис - 8:11.

17.02 - Почетак меча, први напад за црвено-беле и прва изгубљена лопта. Прве поене на мечу, и то тројку, постиже Дерик Браун. После почетне предности домаћих, Звезда узвраћа поенима Лазића и Нелсона - 5:4.

16.56 - Неколико минута до почетка меча између Локомотиве и Црвене звезде. Изузетно битан меч за црвено-беле, који би се, евентуалном победом, приближили пласману у топ 16 фазу такмичења.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару