Читај ми!

Нова победа Крагујевчана

Кошаркаши Радничког победили су на свом терену грчки Паниониос са 84:77 (20:17, 21:18, 27:15, 16:27), у шестом колу Групе Х Еврокупа. Крагујевчани су тако дошли до четврте узастопне победе и са скором 4/2 заузимају другу позицију на табели, иза Бешикташа који има тријумф више. Утакмицу у хали Језеро у Крагујевцу пратило је око 2.000 људи. Раднички следеће среде гостује Лоими.

Крагујевчани су потпуно контролисали три четвртине овог сусрета, водили су и +18 (68:50 пред четврту деоницу), али се трећи тим грчке лиге потрудио да завршница буде узбудљива. У претпоследњем минуту гости су смањили заостатак на свега три поена (79:76), али притиску није подлегао, најпре, Млађан који је преузео одговорности и хладнокрвно увећао дистанцу за два поена. За њим је и пар плејмејкера Мариновилћ-Јовић реализовао три пенала за потпуни реванш Паниониосу који је у првом колу победио 77:72.

Сем што су показали карактер када је било најпотребније, што су спровели у делу највећи део договора са стручним штабом - како до своје игре, играчи Радничког успели да исконтролишу дуеле у ваздуху (39:29) и да имају више успешних додавања (16:9), као и да потпуно "искључе" из игре Дувњака (лимитиран је био на четири поена), једног од кључних играча дуела на атинском паркету. Још једна одлична партија Меколума, са 26 поена најефикаснијег стрелца вечери, није била довољна за успех Грка у Шумадији, па су трећим поразом потиснути на треће место у групи.

Цела петорка Радничког била је "двоцифрена". Упркос силном исцрпљивању, најчешће удвајањем противничких играча, најефикаснији стрелац био је Мариновић са 20 поена (две тројке, бацања 6/6), а стигао је и да направи још пет скокова и четири асистенције. Уз њега најбољи поентери су били: Јару - 16 поена (два поена 6/8, бацања 4/4, а са десет скокова имао је "повратнички "дабл-дабл"), Млађан - 12 (тројке 2/4, три асистенције), Лешић - 11 и Јовић - 10 (уз то је имао шест скокова и три асистенције). "Уписали" су се тријумф и: Калинић са осам поена (четири скока, три асистенције), Јевтовић - пет и Сили - два. Без поена је остао Балмазовић, са мањом минутажом и такође без погодака наступио је ровити Димић, док у игру нису улазили млади Јанковић и Бирчевић, повратник на паркет после вишемесечне паузе. Он је као капитен извео екипу на паркет.

Пред Крагујевчанима су два гостовања у Еврокупу, најпре ће имати окршај са Бизонсима 27. новембра, а потом и са Спартаком 4. децембра. Ако не ван Крагујевца, овера "визе" за други круг Еврокупа могла би да уследи у последњем сусрету прве фазе у Језеру 11. децембра против Нептунаса. Последње коло заказано је за 18. децембар када ће Раднички бити гост Бешикташа.

Између мегдана на евро-сцени предстоји српки дерби на Јадрану. Утакмица деветог кола АБА лиге Раднички-Партизан на програму је у недељу 24. новембра од 19 часова.

Остали резултати у групи Х Еврокупа:
Нептунас - Бизонс 85:72
Спартак - Бешикташ 61:64

Табела:
1. Бешикташ 5/1
2. Раднички Крагујевац 4/2
3. Паниониос 3/3
4. Нептунас 2/4
5. Спартак Санкт Петербург 2/4
6. Лоима Бизонс 2/4

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару