Читај ми!

Барсини пројектили срушили Партизан

Партизан - Барселона 64:82 (крај). Веровали смо у чудо, победила је реалност. Барселона савладала Партизан у Пиониру са 18 поена разлике, пре свега захваљујући шуту за три поена. Црно-бели слаби у нападу, без плејмејкера тешко да се може боље. Навијачи, ипак, своје миљенике испратили уз овације и повике "Идемо даље".

Младост и срчаност овога пута нису дали резултате. Искусна екипа Барселоне савладала је Партизан са 82:64 и представила реалну слику односа два тима у овом тренутку. Црно-бели слаби у одбрани, Барса одлучна са јасном визијом како однети победу из Београда.

Ипак, није почетак меча слутио коначан исход. Партизан, ношен песмом са трибина, одлично је започео меч. Снажана одбрана црно-белих донела је резултат, па је Партизан прву четвртину завршио са предношћу (17:11).

Већ у другој четвртини Барселона је показала део свог умећа. Далекометним пројектилима, Барса је врло брзу рушила одбрану Партизана и већ до полувремена стигла до лепе предности (32:38).

Трећа деоница била је преломна. Изузетно слаб напад црно-белих, као последица неиграња правог плеја (Вестермана), довела је до великог налета Барселоне, која је користила све слабости младог тима црно-белих и уз некарактеристчно (бар када се игра против Партизана) добар скок у нападу стигла до 20 поена предности.

У последњем периоду гледали смо класично одрађивање посла. Партизан није имао снаге да севрати у игру, док је Барса контролисала резултат и без превеликих збуђења привела меч крају.

Треба још једном похвалити навијаче Партизана, који су у сваком тренутку пружали велику подршку ослабљеном тиму, од почетне пароле „Рачунајте на нас", до овација на крају меча уз повике „Идемо даље".

Да ли ће тако и бити, сазнаћемо у нардним мечевима Партизана, а већ наредне седмице чета Душка Вујошевића гостује у предграђу Париза, екипи Нантера, директном конкуренту за место које води у топ 16 фазу такмичења у Евролиги.

Меч је одигран у хали Пионир пред 7.500 гледалаца, а судили су Борис Рижик (Украјина), Олегс Латисевс (Летонија) и Роберт Виклицки (Чешка).

ПАРТИЗАН: Аранитовић, Ловерњ 9, Дало 2, Милутинов, Милосављевић 10, Богдановић 24, Гагић 6, Мусли 2, Шалић, Андрић, Кинзи 11, Безбрадица.

БАРСЕЛОНА: Пулен 13, Дорси 7, Сада 4, Уертас 3, Абринес 19, Наваро 5, Тодоровић, Папаниколау 8, Хезоња 3, Лампе 9, Нахбар 3, Томић 8.

Овако је протекао меч у Евролиги:

22.14 - Барселона искусно одржава предност стечену у трећој деоници. Црно-бели покушавају да смање предност противника, али лоша игра у одбрани црно-белих то не дозвољава. Обе екипе "одрађивале" су посао до краја меча, коначан резултат - 64:82.

22.03 - Прва три поена у последњој деоници постиже Милосављевић, узвраћа Дорси закуцавањем, а онда и Богдановић постиже тројку, тек другу за Партизан на мечу. Лампе је сада у серији, па ни нова тројка Богдановића не помаже Партизану да се приближи Барси - 53:70.

21.57 - После тројке Уертаса, Барса стиже до 20 поена предности. Том предношћу се и завршава трећи период - 44:64.

21.47 - Партизану не иде у нападу, док Барса решета са свих позиција. Црно-бели у одбрани прелазе на зону "1-3-1", која у првих пар напада гостију даје резултате. Ипак, кратко је трајао притисак Партизана, Дорси је незаустављив - 42:59.

21.42 - Друго полувреме почиње лепим поенима Ловерња. Међутим, Пулен постиже нову тројку, а онда и Томић за два, Барселона прети да се одлепи на недостижну предност. Поени Лампеа, уз фаул Гагића, Барса одлази на преко десет поена предности - 34:45.

Полувреме - Најефикаснији у тиму Партизана је Богдановић са 13 поена, Ловерњ има седам скокова, на другој страни Абринос предводи Каталонце са 10 постигнутих поена. Барса има предност пре свега захваљујући шуту за три поена (5/12). Партизан има четири изгубљене лопте више од ривала, Барса предњачи у асистенцијама (8:2). 

21.25 - Наваро погађа тројку, плус четири је за Барсу, игра се последњи минут првог полувремена. Још један лош напад Партизана и Пулен уз звук сирене поставља коначан резултат првог полувремена - 32:38.

21.21 - Сада је Партизан у серији и са шест везаних поена поново стиже до минималне предности. Захуктало се у Пиониру, све су чешћи физички дуели играча, резултат је у егалу - 32:33.

21.15 - Гости су се потпуно "пробудили", сада већ опасно прете црно-белима. Ипак, Богдан Богдановић држи Партизан у игри. Мини-серија Абринеса и Барса има пет поена предности - 24:29.

21.10 - Друга четвртина почиње контром Барсе и поенима Абринеса. Још једна изгубљена лопта за црно-беле, тајм-аут за Вујошевића. Барселона користи нешто лошији почетак Партизана у другој четвртини и стиже до изједначења - 19:19.

21.05 - Абринес погађа прву тројку за Барсу, која хвата прикључак. Ловерњ погађа са дистанце, гости не користе последњи напад у првој четвртини, па црно-бели напрву паузу одлазе са предношћу од 17:11.

20.58 - Жо Ловерњ је најбољи скакач Евролиге, већ има четири ухваћене лопте на овом мечу. Прву тројку за Партизан постиже Богдановић, Барселона без решења у нападу, црно-бели воде 12:6.

20.50 - Почео меч, први напад за Барселону, прве поене постиже Лампе. После два неуспешна напада црно-белих, прве поене за домаће постиже Кинзи, уз фаул. После поена на обе стран, одлична контра Партизана и нови поени Кинзија - 9:6.

20.47 - Фантастична кореографија Партизанових навијача, уз поруку играчима: Рачунајте на нас! 

20.40 - Представљање тимова на терену Пионира. Гости у занимљивим тамним дресовима. 

20.20 - Нешто више од 20 минута остало је до почетка меча, Пионир већ поприлично испуњен. Очекује се френетично навијање навијача црно-белих. 

18.50 - Кошаркаши московског ЦСКА победили су на свом терену Нантер са 72:60 (9:14, 24:12, 26:15, 13:19), у шестом колу Групе А Евролиге. ЦСКА је тако забележио четврту победу и тренутно је други у групи. Овај резултат иде на руку Партизану, који има један тријумф у групи А, а француски тим два.

18.35 - Иако Душко Вујошевић о томе није хтео да говори, Партизан је на добром путу да до краја недеље доведе појачање на позицији плејмејкера. "Преговарамо са једним Американцем. Надамо се да ће све бити завршено до краја недеље", рекао је Драган Тодорић, спортски директор црно-белих.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару