Звезди први дерби сезоне

Партизан - Црвена звезда 83:86 (крај). Кошаркаши Црвене звезде добили су после велике драме први овосезонски "вечити дерби" после прожетака 86:83 (14:21, 24:18, 16:21, 19:13 - 13:10), у последњој утакмици 8. кола Јадранске лиге. Црвено-бели су шестом победом у регионалној лиги преузели вођство на табели.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу градског ривала Партизана са 86:83 после продужетка (14:21, 24:18, 16:21, 19:13 - 13:10), у последњој утакмици 8. кола регионалне Јадранске лиге.

У првом кошаркашком "вечитом дербију" ове сезоне изабраници Дејана Радоњића славили су после праве драме у невероватном мечу и шестом победом у Јадранској лиги преузели вођство на табели. Црно-бели су тако претрпели други пораз у досадашњем делу такмичења.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бобан Марјановић с 27 поена уз шест скокова и једну асистенцију, док је Демаркус Нелсон постигао 15, а Чарлс Џенкинс 13. У екипи Партизана најефикаснији био је Богдан Богдановић са 22, а два мање убацио је Драган Милосављевић, док је 12 поена забележио Жофри Ловерњ, уз девет скокова.

"Вечити" ривали одиграли су неизвестан и узбудљив меч у којем је Партизан углавном водио, иако је пре меча важио за аутсајдера. Црно-бели су у петак остали без првог плејмејкера Леа Вестермана, који ће паузирати неколико месеци, имају неколико "ровитих" играча, а у петак су у Евролиги доживели пораз са више од 40 поена разлике.

Звезда је била у сасвим супротном расположењу: здрави, после серије победа која им је повећала шансе за пласман у Топ 16 фазу. Упркос томе, црно-бели су се одмах растрчали и брзо дошли до 11 поена предности у првој четвртини, 19:8, пре свега захваљујући сјајној игри капитена Драгана Милосављевића, који је за прва четири минута постигао осам поена.

Звезда је била стегнута и као да се није сналазила на терену, а држала је прикључак захваљујући Нелсону и Џенкинсу. Партизан је до краја првог полувремена водио, али су црвено-бели успели да приђу после две везане тројке Џенкинса на 29:24, а онда се разиграо и Марјановић, тако да је средином друге деонице било 31:30 за домаћина.

Партизан је енергијом и полетом држао предност, али је у Звезди Марјановић практично играо сам. Домаћи тим није имао решења за високог центра црвено-белих, који је хватао лопте и поентирао из рекета и практично сам држао свој тим у резултатском "прикључку". Звезда је полувреме завршила кошем Шилба у последњој секунди за предност Партизана од 39:38.

Друго полувреме није донело никакве измене у игри, осим што се Марјановићу прикључио и Џенкинс, тако да је Звезда у 23. минуту први пут повела, с 43:42. Тада се заиграло "кош за кош", са много енергије и залагања на обе стране терена, али је Партизан у самој завршници треће деонице направио мини-серију 8:2 и ушао у последњу деоницу са предношћу од 60:54.

Последња деоница донела је праву драму у Пиониру. Партизан је углавном водио, да би Звезда средином деонице повела са 64:62 после тројке Јаке Блажића који је уписао 13 поена. Црно-бели су искористили следећа два напада и повратили предност, а онда су после кошева Милосављевића дошли до четири поена предности, 71:67.

Звезда је изједначила погоцима Блажића и Марјановића, да би још једним кошем првог центра повела са 73:71, 86 секунди пре краја.

Ниједан тим није тада успевао да постигне кош, а Партизан се одлучио да брани последњи напад Звезде и успео је да га одбрани, после чега му је остало девет секунди за последњи посед, који је искористио Ловерњ 1,6 секунди пре краја. За преостало време гости нису успели да постигну кош, тако да је меч отишао у продужетак.

Звезда је одлично почела додатно време, направивши серију 10:4 за вођство 83:77 минут и 40 секунди пре краја. Партизан је успео да приђе на 81:83 у последњем минуту. Последњи напад црвено-белих завршио се промашајем Нелсона, али је Блажић ухватио лопту у нападу и постигао кош за вођство 85:81 на девет секунди до краја. За то време Ловерњ је успео да постигне кош секунд пре краја, те је меч решен, а Нелсон је постигао кош за коначни резултат.

Одиграно у недеље: Цедевита - Раднички 79:71, Мега Визура - Широки 82:73.
Одиграно у суботу: Задар - МЗТ Скопље 72:70, Игокеа - Солнок 72:58, Будућност - Олимпија 76:78, Крка - Цибона 66:77.

Табела: Црвена звезда, Партизан и Цедевита 6-2, Цибона и Игокеа 5-3, Будућност 5-2, Мега Визура 4-4, МЗТ Скопље, Раднички, Крка, Задар и Солнок 3-5, Широки 2-6, Олимпија 1-6.

Меч између Будућности и Олимпије (76:78) још није званично регистрован пошто су Подгоричани уложили жалбу тражећи да се поништи победоносна тројка Љубљанчана за коју сматрају да је постигнута после истека времена.

У утакмицама 9. кола састају се Цибона - Задар, МЗТ Скопље - Игокеа, Олимпија - Цедевита (субота), Солнок - Будућност, Широки - Крка, Раднички - Партизан (недеља) и Црвена звезда - Мега Визура (понедељак).

Овде можете погледати како се кретао резултат:

22.37 - Крај меча у Пиониру. Црвено-бели су изашли као победници у подужетку меча и на крају заслужено славили 86:83 (14:21, 24:18, 16:21, 19:13 - 13:10), у последњој утакмици 8. кола регионалне Јадранске лиге.  Најефикаснији у победничкој екипи био је Бобан Марјановић са 27 поена.

22.19 - Имала је Звезда победу у рукама али Жофри Ловерњ постиже погодак који одводи меч у продужетке. Црвено-бели су имали секунд да упуте шут ка кошу али Симоновић промашује тројку.  

22.02 - Тројком Јаке Блажића Црвена звезда стиже до своје највеће предности на мечу 64:62.  

21.52 - Доминација Партизана у офанзивном скоку у трећој четвртини резултирала је да се црно-бели, након резултатске клацкалице, поново одлепе. Милосављевић постиже кош у последњој секунди за 60:54.   

21.17 - Боља игра Црвене Звезде у другој четвртини. Партизан одлази на полувреме миниманом предношћу од пола коша, 39:38. 

20.51 - Кошаркаши Партизана боље су отворили утакмицу и после прве четвртине воде са 21:14. Црно-беле предводе Милутиновић, Богдановић и Ловерњ. Звезди не иде шут споља, све кошеве су постигли из рекета. Већ у уводним тренуцима меча повредио се Бранко Лазић.  

20.30 - У Храму кошарке почео нови "вечити дерби". Атмосвера у Пиониру, као и обично, сјајна. Петорке на терену - Звезда: Марјановић, Шилб, Нелсон, Лазић и Митровић. Партизан: Милутинов, Ловерњ, Богдановић, Милосављевић, Кинзи.     

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару