Читај ми!

"Армејци" убедљиви, Партизан без решења!

ЦСКА - Партизан 88:46 (крај). Изабраници Душка Вујошевића у Москви се провели као "боси по трњу". Фантастично издање "армејаца", праћено уз лошу игру ослабљеног Партизана, било више него довољно за убедљив тријумф. Партизан је на почетку меча остао без Леа Вестермана, који је повредио лигаменте на нози.

Кошаркаши Партизана претрпели су убедљив пораз у петом колу Евролиге, пошто су у Москви изгубили од ЦСКА са 88:46 (21:10, 21:8, 27:13, 19:15) у Групи А.

Довољан је само поглед на коначан резултат и јасно је колико је Партизан лоше одиграо у Москви. Додуше, црно-бели су играли без повређених Теренса Кинсија и Дејана Муслија, а већ у првој четвртини остали су и без Леа Вестермана који је сам пао ухвативши се за колено и потом се није враћао у игру.

Са друге стране, изабраници Етореа Месини били су више него расположени за игру. Фантастични проценти шута за два (65) и три (50) поена, наговестили су катастрофу српског шампиона.

Партизан је тако остао на једном тријумфу у елитном такмичењу, док је ЦСКА је забележио трећу победу.

Најефикаснији код црно-белих био је Богдан Богдановић са 13 поена, док је Жофре Ловерњ постигао девет. Московљане је предводио Сони Вимс са 18 поена, а следили су га Виталиј Фридзон са 16 и Владимир Мицов са 15. Милош Теодосић је завршио меч без поена за ЦСКА.

У наредном колу, Партизан у Пиониру дочекује "пробуђену" Барселону, а победа се поставља као императив, ако црно-бели желе у топ 16 фазу Евролиге.

Овако је текао меч у Москви:

18.28 - Невероватна је руска екипа у шуту за три поена, погађа и Вимс са готово осам метара. "Нешто боља" игра црно-белих у последњој четвртини, ипак, Партизан је забележио један од најубедљивијих пораза у својој историји - 88:46.

18.18 - И полседња четвртина почиње тројком екипе ЦСКА, прецизан је Мицов. Ловерњ постиже поене под самим коше, после дуже времена. Лепа тројка Богдановића из скок-шута у последњим тренуцима напада - 77:38.

18.11 - Ослабљена екипа Партизана никако не може да се носи са изузетно расположеним "армејцима". Фридзон везује две тројке, за потпуно "уништење" црно-беле одбране. Дало промашује шут за два у последњим тренуцима треће четвртине - 69:31 за ЦСКА.

18.05 - ЦСКА потпуно затворио проток лопте под свој коша, црно-бели поентирају искључиво изван линије за три поена. После поена Богдановића са линије слободних бацања, резултат је 59:29.

17.54 - Друго полувреме почиње тројком Безбрадице, али на другој страни узвраћа и Мицов истом мером. Партизан наставља са игром из првог полувремена, Мицов постиже нову тројку, "армејци" воде 50:21.

17.38 - Како су почели, тако су црно-бели и завршили полувреме. На велики одмор кошаркаши ЦСКА одлазе са више него убедљивом предношћу - 42:18. 

17.35 - Партизан некако проналази пут до коша Московљана, али одбрана црно-белих никако не функционише. ЦСКА постиже поене из свих позиција, изабраници Душка Вујошевића немају решења за разноврстан напад "армејаца" - 40:17.

17.23 - Неколико неуспешних напада на обе стране на почетку друге деонице. Кошгетерски пост прекида закуцавањем Хајнс, на асистенцију Теодосића. Црно-бели немају решење у нападу, тројком Фридзона, Цска има најубедљивију предност на мечу - 30:12.

17.19 - Лоша игра Партизана у првој четвртини, када је напад у питању, па "армејци" на први одмор одлазе са великом предношћу - 21:10. 

17.10 - Прву тројку на мечу, из угла, постиже Кријапа, ЦСКА има убедљиву предност. Вестерман враћа тројку из дотрчавања и Партизан је поново у игри. Судије су ипак показале да је у питању двојка, али црно-бели су ухватили ритам. Московљани су изузетно расположени у нападу и први пут имају више од десет поена предности - 19:8.

17.06 - Ловерњ прекида серију домаће екипе, али поентира Кријапа. После нових поена Мицова, ЦСКА има шест поена предности (10:4), а Душко Вујошевић тражи први тајм-аут на мечу.

17.01 - Пре почетка меча, минут ћутања за жртве тајфуна на Филипинима. Први напад на утакмици пропушта ЦСКА, Вестерман постиже прве поене на мечу. "Армејци" у серији, воде на почетку меча са 6:2.

16.55 - Представљање играча на терену у Москви. Утакмица почиње за који минут.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару