Звезда спремна за прву победу у Пиониру

Поводом предстојећег меча петог кола Д групе Евролиге између Црвене Звезде и литванског Лијетувос Ритаса (петак, 20.00), тренер црвено-белих Дејан Радоњић и кошаркаш Бранко Лазић истакли су на конференцији за штампу да је тај меч одлична прилика да се забележи победа у најелитнијем европском такмичењу на домаћем терену после много година и да ће они учинити све да се то и догоди.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да његов тим жели да против Лијетувос Ритаса забележи прву победу на домаћем терену у Евролиги после скоро 15 година.

Последњи пут Звезда је тријумф у елитном клупском такмичењу у Београду забележила 7. јануара 1999. године против другог литванског великана, екипе Жалгириса (77:69), који је те сезоне и освојио Евролигу.

"Желимо да остваримо прву победу на свом паркету после толико година. Лијетувос ће сигурно желети да после овог меча остане у трци за Топ 16, али нам амбијент у дворани даје шансу да кроз добру игру и ми будемо међу 16 најбољих у Европи", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

Он је додао да су Литванци искусан тим, који предводи бивши члан Звезде Омар Кук, који се наметнуо као лидер тима из Виљнуса.

"Лијетувос Ритас је ове године кроз квалификације озбезбедио пласман у Евролигу. Годинама играју у Европи, што у Евролиги, што у Еврокупу, који су овојили 2005. године. Осим Кука, ту су некадашњи НБА кошаркаш Даријус Сонгаила, Мартинас Гецевичијус је дошао из Олимпијакоса. Треба истаћи још једног бившег члане Звезде Стевана Јеловца, који има висок проценат у шуту за три поена", рекао је Радоњић.

Бек црвено-белих и специјалиста за одбрану, Бранко Лазић, апеловео је на навијаче да не убацују предмете на терен и позвао их да дођу у што већем броју. Попут тренера Радоњића, и Лазић се похвално изразио о екипи Лијетувоса.

"Они су уконпоновани тим, играју на контранападе и форсирају игру "два на два". Главна снага тима је трио Кук-Сонгаила-Гецевичијус и њих морамо да зауставимо. Подигли смо самопоуздање после две везане победе, желимо да одиграмо добар меч и забележимо тријумф", рекао је Лазић.

Утакмица петог кола Д групе Евролиге између Црвене звезде и Лијетувос Ритаса игра се у петак од 20 сати у хали Пионир. Из Црвене звезде су апеловали да се дође раније у халу, чији се улази отварају већ у 17.30.

Претрес на улазима ће бити још ригорознији а око хале ће бити формирана три прстена контроле и нико без карте неће моћи да приђе близу дворане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару