Повреде већи проблем од играча ЦСКА

Тренер Партизана Душко Вујошевић уочи пута у Москву истиче велики индивидуални квалитет екипе ЦСКА, али и наглашава да је његов тим у овом моменту опхрван проблемима са повредама и малим фондом играча.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је ЦСКА апсолутни фаворит у њиховом међусобном дуелу, али да ће његови кошаркаши покушати да одиграју што боље у петом колу Евролиге, упркос проблемима са повредама.

"ЦСКА је апсолутни фаворит... Лош здравствени билтен није нешто што прија на овако мали број играча, али борићемо се и даћемо све од себе у околностима у којима се налазимо. Таренс Кинзи има грчеве у лумбалном делу, није тренирао и његово учешће је под знаком питања. Учешће Дејана Муслија није под знаком питања, он сигурно неће играти због листа", рекао је Вујошевић.

Партизан у четвртак рано поподне путује у Москву, а утакмица се игра у петак у 17 сати. Црно-бели имају учинак од једне победе и три пораза, а ЦСКА две победе и два пораза.

Вујошевић је рекао да је московски тим јачи него прошле сезоне.

"Задржали су тим од прошле године и додатно се појачали. Довели су (Виталија) Фридзома, пребацили су на 'двојку' (Милоша) Теодосића, што му можда више одговара. (Ненад) Крстић има здравствених проблема, али су довели (Џеремија) Парга и (Кајла) Хајнса. На све оне играче које су имали, ова тројица су велико појачање", рекао је Вујошевић.

"Ове повреде нам представљају већи проблем него осталима, јер имамо мање играча. Поједини клубови имају по две екипе, или по најмање два играча истог квалитета на истој позицији, али ми из финансијских разлога нисмо у стању да се тако понашамо и свака повреда је опасност", казао је тренер црно-белих.

Он је на новинарско питање одговорио да и Партизан и Црвена звезда имају шансе да се пласирају у топ 16.

"Они су се победом у Виторији (над Лаборал Кучом) вратили у трку. Можда им не одговара победа Локомотиве против Панатинаикоса, али су се они тим тријумфом вратили у добро расположење. Имају реалне шансе да се боре за други круг. И поред пораза од Фенербахчеа, мислим да ћемо ми до последњег момента бити у борби. Нантер је показао снагу и биће нам највећи такмац, без обзира на високу победу у Београду. Борићемо се до последњег момента, без обзира на противнике које нас чекају", рекао је Вујошевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару