Нова победа Голден стејта, Радуљичин деби

Српски репрезентативац Немања Недовић убацио је четири поена за Голден стејт у утакмици с Пистонсима (113:95), док је Мирослав Радуљица дебитовао за Милвоки, који је изгубио од Мајамија (118:95), али за 11 минута се није уписао у стрелце. Далас бољи од Вашингтона, уз рекорд Новицког, а Лејкерси од Њу Орлиенс пеликанса.

На сва четири меча одиграна у НБА лиги у ноћи између уторка и среде, победе су славили домаћини, а интересантно је да су у сва четири дуела поражени тимови убацили по 95 поена.

Сигурну победу код куће остварио је и Голден стејт. Тим Марка Џексона, који сада има скор од 5-3, против Детроита је посао практично завршио већ у првој деоници, коју је добио са 35:16. Стеф Кари имао је 25 поена и осам асистенција, док су Дејвид Ли и Џермејн О'Нил додали по 18 поена.

Немања Недовић провео је на паркету нешто више од шест минута, уз учинак од четири поена (1-2, 2-2). Код гостију је најбољи био Андре Драмонд са 16 поена и 14 скокова.

Шампион из Мајамија није дозволио нови кикс, иако игра у одбрани против слабашног Милвокија опет није била на потребном нивоу. Леброн Џејмс меч је завршио са 33 поена и три скока, Мајкл Бизли додао је 19, а Марио Чалмерс 15 поена.

Мирослав Радуљица провео је на паркету 11 минута, али за то време није упутио ниједан шут ка кошу, а имао је по скок и асистенцију. По 18 поена за госте убацили су Гери Нил и Џон Хенсон.

"Миксер" Мајка Д'Антонија и даље ради, а прозвод тога је поново, по шести пут, другачија стартна постава у деветом мечу Лејкерса на старту сезоне. "Језераши" су лако победили Њу Орлеанс (116:95), а одличан је био Џордан Хил са рекордом каријере - 21 поен и 11 скокова.

Добар је био и Пау Гасол са 14 поена и осам скокова, док је код гостију Ентони Дејвис имао 15 поена и пет ухваћених лопти.

Далас Меврикси играју игра прилично добро на почетку нове сезоне и сада имају скор од 5-3 након победе над Вашингтоном (105:95).

Ово је било посебно вече за Дирка Новицког, који је престигао Џерија Веста на вечној листи стрелаца и сада је на 16. месту. Сјајни Немац меч је завршио са 19 поена и осам скокова, а пратили су га Монта Елис са такође 19 поена и Винс Картер са 16 поена.

На другој страни најбољи је био Тревор Ариза са 27 поена и седам скокова.

Резултати синоћњих мечева:

Мајами - Милвоки 118:95
Далас - Вашингтон 105:95
Голден стејт - Детроит 113:95
ЛА лејкерс - Њу Орлиенс 116:95

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару