Читај ми!

Дуле: Мигел Перез је лопов!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је после пораза од Фенербахчеа у 4. колу Евролиге да су црно-бели играли добро први део меча, али да је у наставку судијска тројка избила у први план. Вујошевић је додао да је Фенер велики ривал и да му није потребна оваква организована крађа.

"Немамо ми тај капацитет да играмо и против оваквих судија. Имам довољно искуства да знам да не треба да се прича превише о судијама и не радим то док не дође до ових ситуација", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре после утакмице у Хали Пионир.

Вујошевић је посебно био незадовољан шпанским арбитром Мигелом Пересом Пересом, за кога је рекао да му није први пут да овако суди.

"Фенербахче је велики противник и заиста ми није јасно зашто им је потребна овако организована помоћ ових делилаца неправде. Оно што је (Перес) радио, то му није први пут. Онај ко га делегира, не знам ко их бира, још је гори од њега. Он нема пуно везе са кошарком", рекао је тренер Партизана.

Вујошевић који је због техничких грешака искључен већ у 22. минуту утакмице с Фенербахчеом, оценио је да су судије постале "важније и од тренера, и од играча".  "Ово је било срамота. То није случајно. Ови који воде Евролигу треба да се добро замисле у ком правцу се све ово одвија и развија", казао је он.

Вујошевић је додао да суђење нема везе с добрим процентом шута гостујућих играча у другом полувремену и да те две ствари треба раздвојити. "Ако је икако могуће, те ствари треба сагледати одвојено. Друго полувреме су одиграли јако добро, отворили су шутеве и погађали. Ради се о веома квалитетном тиму. Задовољан сам игром у првом полувремену", рекао је Вујошевић.

Капитен кошаркаша Партизана Драган Милосављевић рекао је да је његов тим доживео "велики пад" у другом полувремену, и да, после пораза од Фенербахчеа, у Евролиги треба да се окрене следећим мечевима.

"Била је тешка утакмица, атмосфера је била напета, много техничких грешака, али смо без обзира на то јако добро играли прво полувреме. У другом смо доживели велики пад, дозволили смо лаке поене, много кошева смо примили уз фаул, а у нападу су нас избацили из ритма меч-ап зоном, док су они убацивали неке немогуће тројке, уз одличан проценат шута", рекао је Милосављевић после меча у Хали Пионир.

"Можемо бити задовољни првим полувременом. Сада се окрећемо следећим утакмицама. Фенербахче је најбоља екипа у групи, а можда и у Европи. Немају пораз од почетка сезоне. Играли смо са сјајном екипом. Нама је битно да имамо позитиван скор са екипама које су нам
конкуренција за топ 16, Нантером и Будивељником. Имамо и даље шансе за пролаз", казао је Милосављевић.

Најефикаснији у Партизану био је Жофри Ловерњ, који је рекао да не може бити задовољан утакмицом. "Врло добро смо почели, али је било тешко када је тренер искључен, јер нам много значи. Разочарани смо, морамо да се окренемо следећој такмици и да се концентришемо на топ 16. Нисмо били уморни у последњој четвртини, а они су само почели да погађају тешке шутеве", рекао је Ловерњ.

"Морамо да наставимо да се боримо. Не знам шта да мислим о овој утакмици. Волео бих да могу да кажем да је добра утакмица, али смо изгубили, тако да то није било довољно", рекао је Ловерњ.

Плејмејкер Лео Вестерман казао је да је Фенербахче заслужио победу и да је његов тим превише грешио да би победио таквог ривала.

"Играли смо добро прво полувреме, али су они били бољи у другом. Заслужили су победу. Морамо да наставимо да радимо, јер смо превише грешили да бисмо победили овакав тим ... Ситуација није била лака, али је наш посао да играмо кошарку и то покушавамо да радимо у свакој ситуацији. Главно је да се држимо као тим", рекао је Вестерман.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару