Велика победа, али нема "летења"

Дуго је Црвена звезда чекала победу у Евролиги, а по приказаном могла је до ње и пре тешког гостовања у Виторији. Екипа са Малог Калемегдана сада поново равноправно учествује у борби за Топ 16, а самопоуздање у екипи је сигурно на највишем нивоу. Међутим, нико у црвено-белом табору није "полетео", напротив...

Председник Црвене звезде Небојша Човић истиче да црвено-белима није потребна еуфорија после прве победе у Евролиги ове сезоне, иако је та победа остварена на тешком гостовању против Лаборала (73:63).

"Као што нисмо превише туговали и били сувише разочарани после неких пораза у неизвесним завршницима, тако ни сада нема еуфорије после значајне победе. Остајемо чврсто на земљи, свесни да је то била само једна утакмица и да је пред нама још много посла. Фокусирамо се на мечеве који следе, а који су исто тако јако важни. Ипак, морам да нагласим да за приказано у Виторији стручни штаб и играчи заслужују све похвале", рекао је Човић за клупски сајт.

Он је додао да Звезда има јасну визију и да је нормално да екипа бележи победе и поразе у ситуацијама када има вођство.

Човић је поновио да је за клуб који је пре само две и по године био практично пред гашењем, потребно још мало стрпљења, да су амбиције увек највеће, а тријумф над Лаборалом доказ је да је Звезда на правом путу.

"Морамо да будемо стрпљиви. Сви у клубу, почевши од играча и тренера до руководства, веома предано раде на остварењу заједничког циља. Имамо краткорочне планове који се односе на поједине утакмице, али и дугорочну стратегију која за основни циљ има да Црвена звезда постане стабилан евролигаш. За то је пре свега неопходно створити одржив систем финансирања по стандардима Евролиге, који ће омогућити довољан буџет за креирање квалитетног тима, али ни по коју цену не смемо да запоставимо рад са нашим талентима", закључио је Човић.

Капитен екипе са Малог Калемегдана Марко Симоновић сматра да су његови саиграчи показали да имају велику перспективу, али да не размишља о пласману у другу фазу елитног такмичења.

"Показали смо карактер, као и да смо озбиљан тим са великом перспективом. У Виторији смо одиграли тешку утакмицу, али успели смо да наметнемо ритам и у односу на дуеле са екипама Панатинаикоса и Будућности, контролишемо утакмицу", рекао је Симоновић.

"Искрено верујем у овај тим. Не размишљамо сада о ТОП 16, већ само о недељној утакмици  у Пиониру са Цедевитом у Јадранској лиги, у којој морамо да победимо. Биће тешко, играмо против врло искусне екипе, али желимо победу", рекао је Симоновић.

Тренер Звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његова екипа после прве победе у Групи А добити много на самопоуздању и да је способна да уради "много добрих ствари".

"Након много година коначно смо успели да победимо у Евролиги. Желео сам да остваримо прву победу на домаћем терену, али срећан сам што смо то постигли на тешком гостовању против Лаборала. У првој четвртини одиграли смо добро у одбрани и квалитетно у нападу. У другом периоду успели су да нас сустигну захваљујући доброј одбрани, али ми у нападу нисмо одиграли довољно организовано", рекао је он.

"Истрошили смо се и на физичком и на менталном плану, па се надам да ћемо успети да се брзо опоравимо јер нас очекује много тешких утакмица", додао је Радоњић.

Један од најзаслужнијих за тријумф црвено-белих, амерички плејмејкер Демаркус Нелсон, сматра да је ово била вероватно његова најбоља утакмица откако је дошао у Европу.
"Дефинитивно смо у Виторији одиграли одличан меч и забележили преко потребну победу. Изгубили смо неколико утакмица у неизвесним завршницама, пре свега због наших грешака, и зато сматрам да смо врло лако могли да имамо скор од три победе и једног пораза, а не обрнуто. Овим тријумфом остали смо у трци за пласман у фазу Топ 16", казао је Нелсон.

Црвена звезда у 5. колу Д групе Евролиге дочекује следеће недеље литвански Лијетувос Ритас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару