Заборавити Панатинаикос, победити Будућност

Капитен Црвене звезде Марко Симоновић истиче да је неопходно да његов тим извуче поуке из меча са Панатинаикосом и то искористи за победу против подгоричке Будућности. Црвена звезда није победила у Морачи још од 2005. године

Капитен кошаркаша Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да његов тим очекује изузетно тежак меч против подгоричке Будућности и да црвено-бели морају истом мером да одговоре на агресивну игру противника ако желе да у 6. колу Јадранске лиге забележе победу.

"Будућност има веома добар тим, а посебно су незгодни на домаћем терену. Ниједној екипи није лако да игра у Морачи. Очекује нас веома тежак посао. Гаје ратничку филозофију, коју сам добро упознао јер сам играо за Будућност. Морамо да одговоримо на идентичан начин, јер само тако можемо да контролишемо игру и дођемо до победе. Неопходно је да будемо стрпљиви и да не улазимо у трку са њима", рекао је Симоновић за клупски сајт.

Звезда има традиционално неугодно гостовање у дворани Морача где је последњи пут славила 25. маја 2005. године (77:74).

"Искрено, нисам знао тај податак, али то ће нам свима бити додатни мотив да покушамо да прекинемо ту неугодну серију. Ипак, морам да признам да се тиме не оптерећујемо, већ само размишљамо како да из Подгорице донесемо два бода. Евидентно је да из утакмице у утакмицу постепено подижемо форму. У неким евролигашким дуелима нисмо имали ни среће, али сигуран сам да ће нам се то негде вратити", поручио је Симоновић.

Крилни кошаркаш Звезде затим се осврнуо на исцрпљујући меч и пораз после продужетка од шестоструког првака Европе Панатинаикоса.

"Иза нас је изузетно тешка утакмица. Дошло је до великог емотивног и физичког пражњења. Мало нам је недостајало да савладамо једну од најбољих екипа у Европи, а сматрам да не би било незаслужено и да смо ми победили. Ипак, не треба жалити јер смо у дуелу са тако јаким ривалом показали веома добру игру, максималну борбеност и прави карактер. Евидентно да нам недостаје искуство играња у Еврологи", закључио је Симовић.

Утакмица Будућност - Црвена звезда игра се у понедељак од 20.30 сати у Подгорици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару