Трипл-дабл Батума, тријумф Вориорса

Прву суботу у новој НБА сезони обележио је француски кошаркаш у дресу Портланда Николас Батум, који у победи над Сан Антонијом (115:105) забележио "трипл-дабл" учинак. Голден Стејт је победио Сакраменто уз малу ролу Немање Недовића.

Протекле ноћи у НБА лиги одиграно је осам мечева, а вече је обележио Портланд, који је са 115:105 победио Сан Антонио. Један од најзаслужнијих за тај тријумф био је Николас Батум, који је остварио 'трипл-дабл' учинак, са 11 поена, 12 скокова и 11 асистенција.

Што се тиче српских кошаркаша, протекле ноћи на терену се нашао само Немања Недовић, чији Голден Стејт је победио Сакраменто са 98:87. Недовић је на терену провео три и по минута и за то време забележио по један скок и асистенцију. За разлику од Недовића, Мирослав Радуљица није улазио у игру у поразу Милвокија од Торонта са 97:90.

Најбољи у тријумфу Портланда над Сан Антонијом био је Дамијан Лилард са 25 поена и по седам скокова и асистенција. Поен мање уписао је Ламаркус Олдриџ, уз седам асистенција, док је се уз Батума истакао и Весли Метјуз са 20 поена. Код Тексашана, Тим Данкан је постигао 24 поена и имао седам скокова, док је Марко Белинели меч завршио са 19 поена.

Калифорнијски окршај припао је ратницима. Вориорси су победили Кингсе, предвођени Клејом Томпсоном и Стефоном Каријем. Томпсон је упосао 27 поена и седам скокова, а Кари је додао 22 поена и 12 асистенција. Код Сакрамента, најбољи је био Бен Меклемор са 19 поена, док је Травис Аутлоу додао 15 поена и 12 скокова.

Милвоки је поражен на свом терену од Торонта, а Мирослав Радуљица одлуком тренера није улазио у игру. У редовима Репторса истакао се Руди Геј са 18 поена и 15 скокова, Демар Дерозан додао је 17 поена и шест скокова. Код Бакса, најбољи је био О Џеј Мејо са 16 поена, шест скокова и осам асистенција.

У дербију вечери, Филаделфија је дошла до треће победе ове сезоне, а јунак тог тријумфа био је Мајкл Картер-Вилијамс са 26 поена и десет асистенција. Еван Тарнер је у тој победи учествовао са 20 поена, два више од Спенсера Хејвса, који је имао и 11 скокова. Код Булса, Карлос Бузер је имао 22 поена и десет скокова, Луол Денг је додао 20 поена и седам скокова, док је Дерик Роуз меч завршио са 13 поена и шест асистенција.

Резултати:

Индијана - Кливленд 89:74
Филаделфија - Чикаго 107:104
Њу Орлеанс - Шарлот 105:84
Далас - Мемфис 111:99
Милвоки - Торонто 90:97
Јута - Хјустон 93:104
Портланд - Сан Антонио 115_105
Голден Стејт - Сакраменто 98:87

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару