Читај ми!

Звезда осудила транспарент Макабијевих навијача

Транспарент навијача Макабија подигао велику прашину у српској јавности, а поводом "инцидента" огласио се и КК Црвена звезда. Био је то подмукао покушај да се грубо наруши углед Црвене звезде и не може да служи на част организатору утакмице, а поготово не навијачима Макабија, саопштили црвено-бели.

Кошаркашки клуб Црвена звезда најоштрије је осудио транспарент навијача Макабија пре утакмице Евролиге у Тел Авиву, оценивши да је циљ тога био да се наруши углед црвено-белих.

"Био је то подмукао покушај да се грубо наруши углед Црвене звезде и не може да служи на част организатору утакмице, а поготово не навијачима Макабија", саопштила је Звезда.

Присталице клуба из Тел Авива истакле су синоћ пре утакмице велики транспарент на коме је писало "Ми смо Макаби, а ко сте је..те ви." Ово је израелском клубу била прва утакмица код куће у Евролиги, а навијачи тај слоган носе на мајицама, дуксевима и шаловима.

"Жеља да се омаловажи противник, у овом случају КК Црвена звезда, на начин на који су то урадиле присталице Макабија, јесте грубо нарушавање фер-плеја, спортског кодекса и не приличи реномираном такмичењу какво је Евролига и клубу какав је Макаби - Понос Израела", саопштио је београдски клуб.

Звезда је саопштила да тај транспарент не приличи њој јер је до сада освојила 15 националних титула и шест купова "у држави која је вишеструки светски и европски првак".

У Звездином саопштењу оцењује се да су навијачи Макабија покушали тако да дођу "у жижу јавности", али да су изабрали погрешан пут, као и да нису били ни принети њеним "Делијама", који су, како се наводи, "одржале час навијања" присталицама израелског клуба.

"Црвена звезда није заслужила такав дочек, а о томе сведочи и податак да је Макаби сваки пут у Београду уживао велико гостопримство. Први међусобни меч одигран је пре 40 година, а и то су очигледно заборавили навијачи Макабија. Нека им још једном служи на част", саопштили су црвено-бели.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару