Читај ми!

Победа по нотама капитена

Партизан - Нантер 73:43 (крај) Капитен Драган Милосављевић са 26 поена предводио Партизан до убедљиве победе над Нантером. Фантастична одбрана црно-белих, уз паклену атмосферу у Пиониру, омогућили Партизану тријумф против директног конкурента за пласман у топ 16 фазу такмичења.

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу француског Нантера са 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5), у утакмици другог кола А групе Евролиге. То је прва победа српског шампиона у елитном такмичењу ове сезоне након стартног неуспеха у гостима против Барселоне.

Црно-беле су до тријумфа предводили Милосављевић са 26 поена, Богдановић са 16 и Мусли са 10 поена, док су код гостију бољи од осталих били Жаите са осам и Мичам са шест поена.

Само у првој половини прве четвртине, Нантер је био равноправан ривал српском шампиону. Одлична одбрана црно-белих донела је предност већ на крају прве деонице, да би већ до полувремена Партизан имао двоцифрену предност.

Гости из предграђа Париза покушали су у трећој чевртини да ухвате прикључак, али је у тим тренуцима Драган Милосављевић био незаустављив.

У последњем периоду игре, црно-бели су, из минута у минут, подизали предност, не дозволивши ривалу да помисли да би могао до преокрета.

Нантер је у другој четвртини постигао седам поена, у последњој пет, што је недовољно да се савлада и албији ривал од вечерас расположеног Партизана.

Занимљиво је да црно-бели, упркос фантастичној одбрани, нити у једном периоду нису испунили бонус, што је још један показатељ зреле игре младих момака Душка Вујошевића.

Партизан у наредној утакмици гостује 31. октобра украјинском прваку Будивељнику.

Вујошевић: Упркос поразу, нико не сме да потцени Нантер

"Има дана и резултата који не показују објективан однос снага ни на терену, ни на папиру. Не бих волео да неко потцени Нантер због овог резултата. Имали су шут за победу против ЦСКА прошле недеље. Ради се о тиму који је првак Француске, шампиона Европе, а ми смо седми на Старом континенту", казао је Вујошевић.

"Захвалан сам играчима на великој борбености, жељи и радости. Хвала и публици која је јединстено навијала. Као што је говорио Мартин Лутер Кинг, 'Ја имам један сан'. То је да се врати време јединства, као када сам ја био на југу ЈНА, када је Хајдук добијао 6:1, а цео стадион певао", навео је тренер Партизана.

"Немамо времена за радост. Идемо у Скопље, а нема лета због неких померења распореда. Морамо да идемо аутобусом, то је наш живот, сами смо га изабрали", додао је Вујошевић чија екипа за викенд гостује МЗТ-у Јадранској лиги. Тренер Партизана додао је и да ће млади центар Никола Милутинов који се опоравља од повреде примицача од следеће недеље бити у екипи.

Тренер Нантера Паскал Донадије оценио је да је Партизан његовом тиму очитао кошаркашку лекцију.

"Надам се да смо много научили у првом гостовању у Европи. Честитам Партизану, много ценимо и поштујемо кошаркашку академију и начин игре црно-белих. Дали су нам велику лекцију на обе стране терена. Преостаје нам да покушамо да исправимо ствари и да се побољшамо", казао је Донадије. Он је додао да је играње пред оваквим навијачима у Пиониру невероватно искуство за његову екипу.

"Партизан игра једну од најбољих и најлепших кошарки у Европи захваљујући тренеру", додао је Донадије.

 Богдановић: Помогло нам искуство из прошле године

"Једва смо чекали утакмицу у Евролиги, навијачи су нас одушевили. Атмосфера у хали је била феноменална", рекао је Богдановић.
Он је додао да је убедљива победа важна за подизање самопоуздања.
"Још је рано за било какве прогнозе, победили смо са великом разликом, ко зна, можда ће нам касније затребати. Искуство из прошле године нам је помогло, нисмо пали на почетку меча када је Нантер повео. Одмах смо се вратили у меч“, истакао је Богдановић.

Јунак сусрета Драган Милосављевић рекао је да су црно-бели одиграли тимски и да је цела екипа заслужна за убедљиву победу.
"Ова победа нам доста значи због самопоуздања. Одиграли смо одличну утакмицу, сваки играч је дао максимум, гинули смо на терену, посебно у одбрани. То је утицало на игру у нападу, растрчали смо се, погодили лаке поене", казао је Милосављевић.


Центар Ђорђе Гагић истакао је да он и саиграчи у оваквој атмосфери не могу да изгубе.
"Припремали смо се темељно за утакмицу. Навијачи су били сјајни, у оваквој атмосфери једноставно не може да се игра лоше. Они нас терају да пружимо 200 осто могућности", рекао је Гагић. Он је додао да га је у финишу меча стигао умор и да није реч о озбиљнијој повреди.
"Нантер је незгодан ривал, имају одличну атмосферу у екипи. Неће нам бити нимало лако када будемо гостовали у Француској. Видело се да су момци на месту, када сам пао, сви су скочили да ми помогну. Хвала им на томе", рекао је Гагић.

Плејмејкер црно-белих Лео Вестерман захвалио је стручном штабу на одличном скаутингу, али и навијачима, који су ко зна који пут носили екипу до победе.
"Имали смо пет дана да се спремимо за овај меч. Тренери су одлично скаутирали екипу Нантера, велику заслугу дугујемо њима, али и навијачима. Били су наш шести играч у правом смислу", рекао је Вестерман.

Овако је текао меч у Пиониру:

20.41 - Завршен је меч, Партизан - Нантер 73:43. Ношени френетичним навијањем, изабраници Душка Вујошевића стигли до изузетно битне победе у Евролиги, прве у сезони. Најефикаснији у црно-белом тиму Драган Милосављевић са 26 поена. 

20.36 - Без дилеме играч меча Драган Милосављевић постиже нову тројку, а предност црно-белих расте из минута у минут. Поени Кинсија и Партизан има 30 поена предности - 70:40.

20.27 - Нова тројка Милосављевића која, чини се, решава питање победника (57:38). Иако има много времена до краја меча (седам минута), црно-бели делују непобедиво за госте из Француске. Поени Богдановића и Партизан иде на плус 20 - 59:38.

20.20 - Партизан је успео да спречи налет Нантера у трећој деоници и у последњи део игре улази са 15 поена предности - 53:38. 

20.12 - Ловерњ са линије слободних бацања прекида серију гостију. Нова тројка Богдановића, Партизан иде на плус 14. Богдановић је "наместио" руку, нова тројка за највећу предност црно-белих - 51:34.

20.09 - Слаба игра у нападу обе екипе, Партизан одржава предност. Ипак, Нантер користи грешку Вестермана и прави-мини серију од 5:0 и смањује разлику испод десет поена - 43:34. Душко Вујошевић покушаће тајм-аутом да размрда своју екипу.

20.00 - Почело је друго полувреме. Партизан из три напада не успева да постигне поене. Прве поене у трећој четвртини, после два минута без поена, постиже Мичам и то тројку. Поново је Милосављевић тај који вуче своју екипу. Капитен црно-белих постиже 17. поен - 39:26.

19.43 - Прва тројка Вестермана на мечу, Партизан иде на плус дванаест. Нови поени Милосављевића, па Партизан на полувреме одлази са великом предношћу - 37:23.

19.39 - Сада је капитен Милосављевић у серији, уз добру игру у одбрани Ловерња, Партизан има девет разлике. Прва слободна бацања на мечу промашује Данијелс, са друге стране Богдановић два пута прецизан из исте позиције, Партизан води 32:23.

19.34 - Враћају се гости у игру. Тројком Украјинца Гладира, Нантер смањује предност црно-белих на пет разлике, Вујошевић тражи тајм-аут - 26:21.

19.26 - Серија промашаја на почетку друге четвртине са обе стране. Прве поене у другом делу постиже Милосављевић, после офанзивног скока. Тајм-аут за Нантер. Тројка Богдановића доноси Партизану десет поена предности 26:16.

19.22 - Одлична серија Дејана Муслија, па црно-бели после прве четвртине имају солидну предност од пет поена - 21:16. 

19.18 - Тројком Милосављевића, црно-бели стижу до прве предности на мечу. Погађа и Мусли, Партизан води три разлике. На другој страни погађа Фостер, али после поена Муслија, Партизан води 17:14.

19.08 - Два везана коша капитена Милосављевића, црно-бели смањују предност ривала. Изједначена прва четвртина, Партизан не успева да дође до вођства, упркос солидној одбрани. Три минута до краја четвртина, гости воде 12:10.

19.05 - Почео меч у Пиониру, први напад за Французе. Траоре постиже прве поене на мечу, са друге стране узвраћа Ловерњ. Прва тројка на мечу Мичама, Нантер има почетну предност 7:2.

18.50 - Десетак минута до почетка прве Евролигашке утакмице Партизана пред својим навијачима. Атмосфера у Пиониру већ паклена. Противник - дебитант у елитном такмичењу, шампион Француске Нантер. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару