Вујошевић: На победу против незгодног Нантера

Поводом меча другог кола Евролиге против Нантера у Пиониру, тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да његов тим има императив победе, али да то неће бити нимало лак задатак, јер су Французи веома озбиљан састав. Вујошевић је позвао Александра Вучића на прославу титуле и потврдио Звездину тужбу због Миљеновића.

Душко Вујошевић признаје да његов тим има императив победе у дуелу 2. кола Евролиге са Нантером. Тренер црно-белих ипак упозорава да је шампион Француске добар тим који заслужује респект.

"Нантер нема велику традицију због чега би могле да се креирају одређене предрасуде према овој екипи, међутим, када ситуацију погледате реалније, то је екипа са изразито победничким менталитетом. Последњих година били су константно први у различитим ранговима такмичења, имају континуитет у раду тренера, а и задржали су најбоље играче из претходне сезоне, рекао је Вујошевић, преноси Танјуг.

Он је додао да "Нантер има неколико странаца, али да упркос томе, Французи играју тимски и без искакања".

"Ради се шампиону Француске, која је првак Европе, а ми смо шампиони Србије, која је седма на Старом континенту и зато ривала морамо да респектујемо. Они имају пет-шест Француза у екипи, а ми тројицу. Можда смо ми прошле године боље упознали тај француски карактер и шарм и сада више ценимо њихове играче. Врло је важно да победимо у овој утакмици. У Евролиги се до било какве победе тешко долази, поготово што сутра имамо неку врсту императива", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих нагласио је да и Нантер и Партизан имају одлучну "тимску хемију".

"Као у науци, хемија је начин сједињавања различитих елемената. Имате тако оне који се добро уклапају, имате оне који су катализатори, као што је био Петар Божић, који помажу да се неки елементи лакше стопе", описао је Вујошевић.

Утакмица између Партизана и Нантера игра се у петак, од 19 часова, у дворани "Пионир".

Вучић позван на прославу титуле; Звездина тужба због Миљеновића 

На конференцији за новинаре посвећеној мечу са Нантером, Вујошевић је, по обичају, говорио и о неким другим темама - о Александру Вучићу и Ненаду Миљеновићу.

Вујошевић је рекао да цени то што држава помаже црно-белима, као и да очекује да ће први потпредседник Владе Александар Вучић присуствовати прослави нове Партизанове титуле.

"Ја сам био позван, позвао ме је Александар Вучић, и ја сам се као гост одазвао. Имам своје политичке ставове и мишљења, и у склопу тих убеђења нисам члан странке. Знам да је тешко водити државу и у стању сам да препознам нечији фанатизам и нечије елементарно поштење, али и љубав према спорту", рекао је Вујошевић.

"Нама су ипак помогли, ја не упоређујем колико се помаже Звезди а колико Партизану, битно је да су помогли. Ја ценим Вучића, не можда у свему што ради. Постоји реципроцитет, а наши су односи коректни. Надам се ће доћи на нашу прославу 15. узастопне титуле у Србији", додао је Вујошевић.

Поводом Звездине тужбе БАТ-у због неисплаћених обавеза за Миљеновића, Вујошевић је рекао:

"Из Звезде је у среду стигла нова жалба БАТ-у због неисплаћене треће рате за Миљеновића, која износи 30.000-40.000 евра, а они са разноразним каматама траже око 150.000 евра, што за нас није нимало лако да платимо. Ми смо лимитирани нашим финансијама", закључио је Вујошевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару