Читај ми!

Звезда поражена у крцатој Арени

Звезда није успела у дебију у Евролиги да забележи победу, Црвена звезда - Локомотива Кубањ 84:87. Спектакл у Арени ипак није имао очекивани епилог. Гости успели да сачувају предност у пенал-завршници. У наредном колу, Звезда против Макабија.

Сјајна подршка са трибина Београдске арене није помогла кошаркашима Црвене звезде да дођу до победе у Евролиги, у којој играју први пут после 14 година. 

Кошаркаши Звезде изгубили су од Локомотиве из Кубања са 84:87 (20:30, 22:8, 17:20, 25:29) у првом колу Д групе Евролиге.

Локомотива је боље отворила меч, водила је и са 12 поена разлике, али су изабраници Дејана Радоњића у другој четвртини успели да преокрену резултат. Црвено-бели су ту предност чували до почетка последње деонице, када су гости из Русије повели и предност нису испуштали до краја меча.

Црвено-бели су нервозно започели прву Звездину утакмицу после 14 година у Евролиги, па су гости из Русије већ на старту контранападима дошли до предности, а највећа разлика у једном тренутку била је 12 разлике.

У екипи Локомотиве посебно су били расположени амерички кошаркаши - Дерик Браун, Маркус Вилијамс и Ричард Хендрикс - који су у првој деоници постигли 23 од укупно 30 поена тима из Краснодара.

Ипак, тренер Јевгениј Пашутин ту тројицу играча заменио је пред крај прве четвртине, и Локомотива је "пала" у игри, што је Звезда искористила у другој четвртини и тројкама Чарлса Џенкиса изједначила, а потом и кошем Бобана Марјановића повела први пут после 15 минута игре.

У другом делу друге четвртине "прорадио" је и Блејк Шилб и са шест својих поена довео црвено-беле до четири поена предности на полувремену.

Звезда је током целе треће четвртине одржавала предност, која је у једном тренутку износила пет разлике, али су гости, ипак, до краја тог периода успели да смање на само поен.

Последња четвртина почела је поенима Максима Григорјева, а црвено-бели су тек три и по минута по почетку те деонице постигли први кош - Блажић је погодио тројку.

Локомотива је за првих пет минута четврте четвртине направила серију од 16:4 и тако дошла до недостижне предности.

У том периоду посебно су се истакли Алекс Марић и Ричард Хендрикс, као и Симас Јасаитис, који је са две везане тројке свој тим одвео на плус 13.

После велике серије, кошаркаши Локомотиве опуштеније су играли у завршници утакмице, Звезда је у последњем миниту меча успела да смањи на само два поена. Шилб је два пута доводио Звезду на смо два поена заостатка, али је предност Локомотиве до краја одржавао Вилијамс са линије за слободна бацања.

Радоњић: Превише осцилација да би се победила Локомотива

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његова екипа имала превише осцилација у одбрани, па није било реално да победи тако искусну екипу као што је Локомотова Кубањ.

"У првој и последњој четвртини примили смо превише кошева, превише лаких поена од искусног противника. У завршници смо правили превише грешака, па зато нисмо могли да победимо овакву екипу", рекао је Радоњић.

Тренер Звезде је потом казао на чему треба да се ради у будућности.

"Играли смо са много осцилација, било је периода и сјајне и лоше одбране. Треба много да радимо на континуитету квалитета одбране, да не дозволимо да периоди лоше игре толико трају", рекао је Радоњић.

Тренер црвено-белих негативно је одговорио на новинарско питање да ли је можда на игру утицао притисак јавности због наступа у Евролиги после 14 година.

"Мислим да се то ових дана превише апострофирало. У завршници утакмице, када се ствари одлучују, о томе не можете да размишљате. Имали бисмо своју шансу да смо погодоли неке од зицера, али једноставно, ток утакмице је био такав да су они водили, а ми дошли у позицију да преокренемо. Они су, међутим, захваљујући искуству, искористили своје шансе", казао је Радоњић.

Један од најефикаснијих кошаркаша у вечерашњој утакмици Иван Раденовић рекао је да је вечерас пресудило искуство.

"Честитам Кубању на победи и хвала навијачима на великој подршци. Што се утакмице тиче, Кубањ је искусна екипа која је материјализовала сваку нашу грешку", казао је Раденовић.

Тренер Локомотиве Јевгениј Пашутин каже да је његов тим тријумфовао јер је у кључним тренуцима мање грешио.

"Први пут играмо у Евролиги, ово је за нас велики изазов и мораћемо много више да радимо да бисмо у наредним утакмицама дошли до победе. Знамо да имамо добре играче, али не желимо да 'полетимо' после једног меча. Идемо постепено, из утакмице у утакмицу", рекао је Пашутин на конференцији за новинаре.

Пашутин је својим играчима честитао на победи у тешким условима.

"Није било лако победити у Београду. Хала је била пуна, а Звезда има одличан тим. Имају доброг тренера, док су Шилб, Џенкинс, Нелсон и Марјановић сјајни кошаркаши", додао је Пашутин.

Руски стручњак није могао да каже који су резултатски циљеви његове екипе.

"То је добро питање, али ја на њега немам одговор. Спремамо се из утакмице у утакмицу. Можда би резултатски циљ био да прођемо групу, али не можемо да размишљамо о томе, већ се само спремамо за сваки следећи меч", навео је Пашутин.  

Црвена звезда: Цветковић, Лазић 3, Блажич 11, Симоновић, Марјановић 10, Раденовић 14, Катић 4, Ристић, Нелсон 14, Џенкинс 11, Шилб 17.

Локомотива: Григорјев 3, Браун 9, Вилијамс 23, Хендрикс 19, Калнијетис 3, Биков 6, Лиходеј, Јасаитис 12, Зубков, Жуканенко, Марић 8, Симон 4.

Упркос великом интересовању публике, "делије" нису успеле да сруше рекорд навијача Партизана, који су 2009. године на утакмици ТОП 16 фазе Евролиге против Панатинаикоса (63:56) остварили највећу посету у историји елитног европског такмичења (22.567 гледалаца).

Меч у Арени посматрао је и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, а подршку црвено-белима пружили су ватерполисти, фудбалери и бивши играч, а сада тренера ФМП-а Милан Гуровић, као и много други звездаши.

Наредни меч у Евролиги кошаркаши Црвене звезде одиграће следећег четвртка у Тел Авиву, против Макабија.

Овако је текао меч: 

20.54 - Крај утакмице. Локомотива је савладала Звезду резултатом 87:84 у првом мечу Евролиге. Звезда успела да приђе на кош заостатка, али у гости у финишу били сигурни са линије слободних бацања и сачували предност. Црвено бели имали две секунде за последњи напад, али шут Нелсона за три поена није стигао до обруча.

20.40 - Два минута до краја сусрета Звезда - Локомотива (70:82).

20.31 - Још пет минута наде за црвено-беле, Локомотива води са 71:63.

20.19 Крај трећег периода, Звезда има минималну предност - 59:58.

19.40 - Полувреме у Арени, Звезда после преокрета води са 42:38. 

19.19 - На крају прве четвртине, Локомотива Кубањ у Београду води са 30:20. 

19.01 - Почео је меч у Београду, где Звезда игра у Евролиги, први пут после 14 година. 

19.00 - Звезда: Лазић, Марјановић, Митровић, Нелсон, Шилб. Локомотива: Браун, Биков, Хендрикс, Симон, Вилијамс. На клупи су: Блажич, Цветковић, Џенкинс, Катић, Раденовић, Ристић, Симоновић за Звезду, а Григоријев, Јасаитис, Калниетис, Ликодеј, Марић, Зуканенко, Зубков за Локомотив.

18.59 - Импресивна атмосфера у Арени...

15.07 - Руководство КК Црвена звезда Телеком одлучило је да у промет пусти још 1.000 улазница за навијачку трибину Север по цени од 600 динара. Ове улазнице као и веома мали број карата за ниво 200 којих још има у оптицају, могу се купити на свим продајним местима Евентима.

14.22 - Интересовање за вечерашу утакмицу је огромно, а подршку црвено-белим кошаркашима пружиће и колеге из осталих клубова Спортског друштва Црвена звезда. У Арени ће бити и црвено-бели ватерполисти, рукометаши, одбојкаши, кошаркашице, одбојкашице и фудбалери.  

13.44 - Кошаркашки клуб Црвена звезда моли навијаче да што раније дођу у Арену како се не би стварале гужве на улазима, јер ће контрола бити ригорозна. Капије највеће балканске дворане отварају се у 16.30. 

13.13 - До поднева је продато 19.000 карата за утакмицу Црвена звезда - Локомотива. Очекује се да и остале карте буду продате до почетка меча и да се постави нови рекорд Арене.

Резултати утакмица првог кола Евролиге:

А група:
Будивељник - Фенербахче 84:102 (15:18, 28:23, 34:30, 7:31)
Нантер - ЦСКА Москва 59:62 (21:11, 14:17, 13:22, 11:12)
Барселона - Партизан 67:60 (17:18, 11:8, 17:14, 22:20)

Б група:
Ефес - Армани Милано 87:67 (25:17, 17:18, 24:17, 21:15)
Одиграно у среду: Бамберг - Стразбур 84:70.
Петак: Жалгирис - Реал Мадрид.

Ц група:
Одиграно у среду: Сијена - Галатасарај 75:84
Петак: Зелена Гора - Бајерн Минхен и Олимпијакос - Уникаха.

Д група:
Црвена звезда - Локомотива Кубањ 84:87 (20:30, 22:8, 17:20, 25:29)
Лијетувос Ритас - Панатинаикос 84:83 у продужетку (25:25, 17:17, 17:18, 15:14 - 10:9)
Каха Лаборал - Макаби 84:80 (24:18, 24:20, 14:23, 22:19)

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару