"Вечити" се питају на Јадрану

Најбољи клубови региона започињу 13. сезону Јадранске АБА лиге. Титулу брани Партизан, а поред увек јаких црно-белих, као главни фаворити за освајање шампионског прстена издвајају се кошаркаши Црвене звезде. Србију ће представљати још два клуба, Раднички из Крагујевца и Мега Визура. Такмичење отварају МЗТ и Олимпија, утакмицом која је на програму у петак.

Утакмицом МЗТ - Олимпија у петак у Скопљу почиње 13. издање кошаркашке Јадранске лиге, у којој ће се и ове године водити борба за три места која воде у Евролигу.

Екипе које се пласирају у финале завршног турнира Јадранске лиге избориће директан пласман у Евролигу, док ће трећепласирани на крају сезоне играти квалификације за елитно клупско такмичење.

За сада није познато колико ће клубова из Јадранске лиге на основу пласмана изборити учешће у Еврокупу наредне сезоне.

Титулу брани Партизан, а црно-бели ће имати изузетно тежак задатак пошто се као највећи фаворит за освајање титуле издаваја вечити ривал Црвена звезда, која је променила тим, јача је него прошле године.

Звезду су напустили Ракочевић, Савовић, Скот, Суботић, Браун, Самарџиски и Радивојевић, док су ангажовани Блејк Шилб, Чарлс Џенкинс, Бобан Марјановић, Јака Блажич и Иван Раденовић.

О дометима екипе Дејана Радоњића говоре резултати из припремног периода, када је тим са Малог Калемегдана забележио 13 победа у исто толико утакмица.

Актуелног првака и шестоструког освајача лиге, екипу Партизана, напустио је капитен Владимир Лучић, док ће Летонац Давис Бертанс паузирати до Нове године. Доведени су да их замене Американац Таренс Кинси, који има искуства играња у Евролиги, млади Борис Дало и још млађи Ђоко Шалић.

Екипа Душка Вујошевића је искуснија за једну сезону, а поред традиционално јаке центарске линије (Ловерњ, Мусли, Гагић, Милутинов, Шалић), навијачи црно-белих би ове године могли више да очекују од новог вође тима Драгана Милосављевића, али и Богдана Богдановића, који иза себе има изузетно успешно Европско првенство у Словенији.

Поред вечитих ривала, Србију ће у Јадранској лиги представљати крагујевачки Раднички и Мега Визура.

Раднички је добио специјалну позивницу челника такмичења, пошто Војводина, која је изборила место путем Суперлиге, није испунила све услове како би се такмичила, док је Мега Визура дебитант у лиги.

У борбу за победничко прстење могли би да се умешају загребачки тимови Цедевита и Цибона, као и прошлогодишње изненађење Игокеа, а не треба отписивати ни љубљанску Олимпију и подгоричку Будућност.

Парови 1. кола:

МЗТ – Олимпија (20.30)

Субота:

Цибона – Раднички Крагујевац (17)

Широки – Црвена звезда (17)

Крка – Будућност (19)

Задар – Солнок (19)

Недеља:

Партизан – Игокеа (17)

Мега Визура – Цедевита (19)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару