Читај ми!

КЛС, лига коју нико неће

Апсурдна ситуација, два дана пред почетак Кошаркашке лиге Србије - нема председника Лиге, а нико се није кандидовао за ту функцију. Не зна се по којим правилима ће се судити мечеви. КЛС ове сезоне нема ни спонзора лиге, такође, није постигнут договор са РТС-ом око преноса утакмица. Да нешто не ваља упозоравали су Бора Станковић и Дуда Ивковић, који ће се и лично ангажовати за спас посрнуле домаће лиге.

Легендарни Бора Станковић увидео је слабости домаће лиге након Европског првенства у Словенији. Немамо лидера екипе. Играчи премлади одлазе у иностранство. Најбоље домаће екипе се такмиче у Јадранској лиги. Све то доводи до незанимљиве домаће лиге. То се једноставно одразило и на саму организацију лиге и њихову озбиљност. 

Његовом мишљењу придружио се селектор Душан Ивковић који се недавно осврнуо на ситуацију у КЛС речима: "Лига нам је без сумње најгора у Европи. Нешто мора да се мења, сезона траје шест месеци, клубови немају никакву помоћ, а воде се као професионални и то је спрдња. Клубови потписују играче што касније, дају им две плате, а играчи покушавају да оду и немају где. Ако идемо тим путем, имаћемо једног евролигаша за који ће играти само странци".

Популарни Дуда ипак види излаз: "Ми можемо да будемо земља кошарке, али ако се под хитно нешто не промени, сада и јуниори траже странце. Затражићу пријем код министра спорта, да пробамо нешто да урадимо. Ако наставимо овако, бићемо испод земаља које су тренутно испод нас". Да ли ће Ивковић успети у својој мисији, или ће нам лига потонуту још дубље остаје да се види.

Председник Удружења клубова Кошаркашке лиге Србије и вршилац дужности директора Лиге, Дарко Јовичић рекао је, два дана пред почетак шампионата Србије, да се нико није кандидовао за ту функцију, као и да се још не зна по којим правилима ће се судити.

"Председник судијске комисије Бранко Јовановић је задужен за суђење, а мислим да ће се играти по правилима Фибе. Није нам горуће питање да ли ћемо играти по Улебовим или Фибиним правилима. У понедељак имамо састанак са судијском комисијом", рекао је Јовичић на конференцији за новинаре.

Јовичић је постављен за вршиоца дужности директора Лиге, пошто је крајем маја смењен Предраг Бојић. "Није било кандидата за директора лиге. Покушаћемо то да решимо у најкраћем могућем року. Не знам зашто нико није поднео кандидатуру", додао је Јовичић.

Кошаркашка лига Србије ове сезоне ће почети без спонзора и директора лиге. Јовичић је рекао и да још није постигнут договор са Радио-телевизијом Србије о директним преносима. "Покушаћемо да се договоримо са РТС-ом у наредних месец дана. Гледаћемо да се преносе утакмице из целе Србије, а не само из Београда и Новог Сада", рекао је Јовичић.

Секретар Удружења клубова кошаркашке лиге Србије Милан Тасић рекао је да ће ове сезоне у једном тиму моћи да играју до четири странца, као и прошле. "Четири странца као и прошле године, није дошло ни до каквих промена", рекао је Тасић.

Кошаркашка лига Србије почиње у петак утакмицом Вршца и Напретка. У лиги ће учествовати 14 клубова и трајаће од 5. октобра до 29. марта.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару