Читај ми!

Нелсон стигао, најављује бољу сезону

Један од најбољих играча Црвене звезде у прошлој сезони, амерички плејмејкер Дамаркус Нелсон стигао је у Србију и прикључио се припремама тима наступајућу сезону. Обећава боље партије у црвено-белом дресу и успешнију сезону од претходне.

Са закашњењем од неколико сати Демаркус Нелсон стигао је у уторак у Београд. Ипак, Звездин плејмејкер у среду је био на време у орданицији Вита Максима где је обавио неопходне лекарске прегледе и медицинска тестирања. Он се прикључио екипи на Златибору.

Прошле сезоне сјајни организатор игре прескочио је припреме на Златибору, јер је у Србију дошао половином септембра, али овог лета добро ће се упознати са пакленим радом на базичним припремама које нису својствене америчким кошаркашима.

Разлика у временским зонама није се примећивала на Демаркусовом лицу, а према извештајима из специјалистичке ординације Вита Максима није се одразила ни на његово тело јер је тестове оптерећења одлично поднео.

"Све је било идеално до тренутка док ми једна од запослених дама на Аеродрому у Паризу није дала погрешну информацију, односно упутила ме је на погрешан излаз. Када је требало да се укрцам у авион схватио сам да је дошло до грешке. С обзиром на величину аеродрома нисам имао времена да до поласка авиона за Београд стигнем на време па сам у Паризу провео чак пет сати. Али, то није најгоре што ми се догодило пошто ми је успут изгубљен и комплетан пртљаг", рекао је Нелсон и додао:

"Ипак, најважније је да сам стигао. Ужелео сам се Београда, засита је много лепо бити поново овде."

На питање како је провео одмор Нелсон одговара:

"Доста сам путовао. Био сам у Мексику, Филдалефији, Вирџинији. Наравно, нисам пропустио да одем у моју Калифорнију, а много времена провео сам и у Лас Вегасу с обзиром да сам тамо купио кућу, па сам се мало бавио и уређењем дома", рекао је звездин плејмејкер.
Сходно бројним изазовима који Црвену звезду Телеком очекују ове сезоне, а ту се пре свега мисли на учешће у Евролиги, и Демаркус Нелсон на време је кренуо са индивидуалним тренинзима.

"Последњих двадесетак дана сам тренирао у једном тренинг кампу у Лас Вегасу. Физички се добро осећам и веома сам мотивисан за рад јер ћемо ове сезоне имати још више изазова. Ту пре свега мислим на утакмице у Евролиги", рекао је Нелсон.

Нелсон је у АБА лиги прошле сезоне просечно бележио 8,6 поена, 3,7 скокова и 3,6 асистенција по мечу, а његов допринос у одбрани био је немерљив статистичким параметрима. Занимљиво је да је први Американац у историји Црвене звезде који је продужио уговор са клубом:

Свестан сам да ће се од мене очекивати много више. Више ће очекивати стручни штаб, саиграчи, али и навијачи. То може да буде додатни притисак, али спреман сам за све то. Желим да ова сезона буде успешнија него претходна, а то је један од разлога и што сам остао, јер сматрам да то можемо да остваримо", закључио је Нелсон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару