Читај ми!

Вујошевић: Лакше се дише

"Ситуација у Партизану много је боља у односу на раније, јер је обезбеђено да преживимо, али ће бити потребни и неки нови кораци да би се задржао спортски ниво", оценио је тренер црно-белих Душко Вујошевић.

Вујошевић је позвао и навијаче Партизана који су у стању да помогну клубу материјално и да се ангажују на разним функцијама у клубу. Тренер црно-белих и председник Спортског друштва казао је и да му је драго што је на састанцима са првим потпредсендиком Владе Александром Вучићем могао да упозна и његову људску димензију и види сличности у начину рада њих двојице.

"Клуб је био у критичној ситуацији. Без обзира на резултате које је постизао, стајало је отворено питање генералног и других спонзора... Захваљујем  НИС-у што је постао наш генерални спонзор, али и Телекому... Наравно да то није довољно за функционисање клуба, али у односу на ситуацију у којој смо се налазили, сада је много боље", рекао је Вујошевић. 

Он се као председник спортског друштва састајао са представницима Владе, међу којима је и Вучић, који је оставио позитиван утисак на Вујошевића.

"Задовољан сам што сам имао прилику да тог човека упознам и са људске стране, да видим његову људску димензију и да он стварно свој посао покушава да ради на самопрекоран начин, максимално се ангажујући до опасне исцрпљености, а захтева и од људи око себе да тако раде свој посао, да од нереалног праве реално и од немогућег могуће, што је мени добро познато јер сличан посао радим у Партизану... После тих састанака, одлучио сам да поднесем оставку на место председника и постанем први потпредседник СД Партизан", рекао је Вујошевић уз осмех.

Председник СД Партизан је казао да су сусрети с властима помогли изласку из ситуације у којој се налазио, признавши да је клуб у пореске проблеме упао и због своје грешке, али је казао да имати добре резултате у Србији очигледно није довољно за налажење спонзора.

"Сада можемо поново да функционишемо. Били смо у блокади, а ових дана би блокада требало да буде скинута... Надам се да нас наши навијачи неће заборавити, не само они који купују претплатне карте, већ и они који имају друге могућности да помогну клуб, који је овог момента само спасен од гашења", рекао је Вујошевић.

"Далеко од тога да су обезбеђена средства до краја сезоне за релативно јефтин тим. Имамо и дугове од прошле сезоне. Није лака ситуација, али је опет она у којој има наде и драго ми је што је препознато и од људи који су страствени навијачи Црвене звезде да је Партизан неко ко већ годинама ради квалитетно, уз велику посвећеност и одрицања и да су наши резултати нешто што заслужује поштовање", казао је тренер Партизана.

Вујошевић је истакао да ће новац који ће клуб добити ићи на друге ствари, а не на повећање квалитета тима и оценио је да би спортски порез у будућности требало да буде другачије третиран, пошто је оценио да је спорт, осим фудбала, непрофитабилан, а да су плате у клубовима веће од оних у окружењу, али и мање од конкурената са којима се такмиче.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару