Спас сезоне до 10. августа

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић истакао је, у интервјуу за "Новости", да финансијска дубиоза у коју је запао српски шампион мора да буде решена најкасније до 10. августа, јер у супротном црно-бели неће бити у могућности да достојно представљају Србију у Евролиги. "Посао политичара је да граде, а не да руше", рекао је Вујошевић.

Проблеми кошаркашког клуба Партизан нису новост. Наистакнутији челници клуба из Хумске су, чини се, небројано пута говорили о финансијским недаћама српског шампиона.

О томе има ли помака, односно да ли има назнака да би рачун клуба могао да буде одблокиран, тренер Душко Вујошевић је говорио за „Новости".

„Нисмо одмакли далеко. Кад је у питању финансијски део клуба, постоји неколико проблема. Прво, дуг са којим је клуб кренуо у прошлу сезону, према играчима, добављачима... Такође, постоје дугови из протекле сезоне, јер је неким играчима од десет плата исплаћено шест, а некима само пет, док сам ја примио само једну. Годинама су трошкови већи од прихода. Порез је пријављиван уредно, али није плаћан. Направљена је грешка када је дата прилика да се крајем 2012. плати порез како би се ушло у репрограм, што би умањило или чак одбило камату. У времену нервозе, без средстава, несвесни свих последица, то нисмо урадили", рекао је Вујошевић.

Оно што брине навијаче црно-белих јесте чињеница да је поменута блокада дошла у невреме, односно у периоду када се склапа или барем допуњује тим за наредну сезону.

„У време када треба да се компонује тим за наредну сезону. Јер, често се зими ради што се лети припреми. Због блокаде нисмо примили ни средства раније договорена са спонзорима, нити обештећење од Лучића. Нису у питању велика средства, али бисмо почели да економишемо".

И још једном, Вујошевић је истакао, како каже, неадекватан третман државе према Партизану.

„У Србији је неизбежно поређење Звезде и Партизана. У моменту када немају лимит, током плеј-офа, прозивају зашто се нама не стави блокада због неплаћеног пореза", истакао је Вујочевић, па наставио:

„Спорт није профитабилна делатност, па мора да буде потпомогнут од државе. Уз максималну контролу, како би се спречило евентуално прање новца и било какве малверзације. Битно је да се направи договор, џентлменски, да се одблокира рачун који, ако не радимо по договору, може одмах да се блокира. Овако идемо ка томе да екипа не може достојно да репрезентује нашу кошарку у Евролиги, а мислим да то није никоме у интересу. Откад је рачун блокиран не могу да се исплате ни дугови према играчима из садашњег тима, због чега је било 'напада' на њих из Звезде и других екипа".

Вујошевић се осврнуо и на недавну посету Александра Вучића Хумској.

„Циљ посете није био јасан, јер на састанку није било главних руководилаца ниједног клуба. Држава треба да буде укључена у решавање проблема и Вучић, који има велику моћ, неминовно је човек који помаже или онемогућава решавање проблема. СД Партизан упутило је допис кабинетима премијера и вицепремијера, у којем наводи да постоји потреба да се руководиоци фудбалског, кошаркашког и ватерполо клуба сретну са Дачићем и Вучићем. Мислимо да држава може да помогне макар у решавању проблема са порезом. Видим и грешке нашег менаџмента, лоше коришћење резултата, пропусте... Ипак, пореска блокада, па статус кво у министарству спорта, притисак на играче који су практично слободни. Надам се да се део државе неће ставити у функцију гашења Партизана. Знам да имају ту моћ, али њихов посао је да граде, а не да руше", закључио је Вујошевић, који је на крају још рекао да би читав проблем мора да буде решен најкасније до 10. августа.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару