Читај ми!

Нико изнад закона

Наводи Партизана о повлашћеном третману црвено-белих код државе су неосновани, рекао је Менаџер за реорганизацију и реструктуирање Црвене звезде Мирко Павловић.

Менаџер за реорганизацију и реструктуирање кошаркашког клуба Црвена звезда Мирко Павловић рекао је да су оцене које долазе из Партизана о повлашћеном третману црвено-белих код државе неосноване и упитао зашто комшије нису искористиле могућност репрограма пореза.

"Очигледно је да у прошлости КК Црвена звезда и КК Партизан нису имали исти третман. Наша непрестана блокада рачуна трајала је од 2004. до 2012. када је у Привредном суду захваљујући повериоцима усвојен Унапред припремљен план реорганизације (УППР). Пуних осам година рачун је био у блокади и све то време нико из нашег клуба није нападао државу да жели да нас угаси", рекао је Павловић.

Он је истакао да Црвена звезда има дуг од 10.236.506 динара за порез, који ће по УППР платити у следеће четири године, док са друге стране Партизан дугује 153.000.000 динара за порез држави.

"Тај дуг сигурно није направљен у последњих годину дана и поставља се питање зашто све то време волшебно рачун није био блокиран. Сада када се то десило, замењују се тезе. Тврди се да је нама држава у нечему помогла, а права истина је да КК Партизан није искористио ни последњу могућност коју је држава фер понудила, према којој је тада омогућено да од 31. октобра 2012. сви клубови плаћају своје текуће пореске обавезе и тако дођу у могућност репрограмирања дугова, а онда временом и умање камате.То право тада су искористили фудбалски клубови Партизан и Црвена звезда, па руководећи се тиме ту могућност су могли да искористе и сви други", навео је Павловић.

Павловић је поручио да се из Звезде слажу да је потребно да сви имају исти третман.

"Слажемо се са КК Партизан и тражимо исти третман за све. ЗЗелимо да верујемо да ниједан клуб, ма како се он звао, не може овако озбиљне ствари да решава ароганцијом, притисцима и претњама. Надамо се да нико није изнад закона, да би он требало да се спроводи стриктно, јер само тако можемо бити равноправни и на терену", закљуцио је Павловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару